Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια στην Ελλάδα, στα λευκά και τα νησιά

Σκόπελος
Σκόπελος

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Ελλάδα το τελευταίο τριήμερο με τα χιόνια να σκεπάζουν στα λευκά τα νησιά με τις Σποράδες να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Σκόπελος
Σκόπελος

Το ύψος του χιονιού στη Σκόπελο έφθασε το ένα μέτρο και στην Αλόννησο το 1,5. Εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι τηλεφωνικές συνδέσεις στην Αλόννησο, και έκελισαν οι δρόμοι.

Κνωσός Κρήτη
Κνωσός Κρήτη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην περιοχή από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Μυκήνες

Μυκήνες

Μυκήνες

Στο Πήλιο η θερμοκρασία έφθασε -13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Φλώρινα η θερμοκρασία έφθασε τους -19 βαθμούς, στο Νευροκόπι τους -16, στην Καστοριά τους -13, στην Κοζάνη τους -12, στις Σέρρες τους -11, στην Αλεξανδρούπολη τους -10 και στη Θεσσαλονίκη το πρωί τους -8 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Αττική
Ανατολική Αττική

Χιόνια έπεσαν και στα ορεινά της Ρόδου και στη Λέσβο και την Κρήτη

Στα Ιωάννινα η Πολιτική Προστασία Ηπείρου έριξε το τελευταίο τριήμερο 500 τόνους αλάτι για να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους, ενώ στη λίμνη των Ιωαννίνων πάγωσαν τμήματα στις όχθες.

Κύθηρα
Κύθηρα
Κύθηρα
Κύθηρα

Στο Μέτσοβο το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -15 βαθμούς, ενώ στην Κόνιτσα, τα Τζουμέρκα και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων -12.

Στην Πτολεμαΐδα, η θερμοκρασία έπεσε στους -12 βαθμούς.

Στη Λάρισα η θερμοκρασία έπεσε στους -7 βαθμούς, ενώ χιες ρίχτηκαν στην πόλη 100 τόνοι αλάτι.

Στα Τρίκαλα σημειώθηκαν θερμοκρασία έως και -17 βαθμούς, ενώ η Περιφέρεια δίνει μάχη για να κρατηθούν ανοικτοί οι δρόμοι.

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες στην Πελοπόννησο, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και της Κορινθίας.

Τρίκαλα
Τρίκαλα

Παγετός και στην ορεινή Ναυπακτία, όπου γίνονται ρίψεις αλατιού.

Στην Αττική, έκλεισαν οι δρόμοι προς Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, η περιφερειακή Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον ‘Αγιο Πέτρο και η λεωφόρος Φυλής, από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Φωτογραφίες Eurokinissi