70 υποψήφιοι για τις υποτροφίες του Προγράμματος Angelopoulos-CGIU

Με 108 συμμετοχές-σχέδια πρωτοβουλιών που υποβλήθηκαν συνεχίζεται, για τέταρτη φέτος χρονιά το Πρόγραμμα Υποτροφιών Angelopoulos-CGIU. Στα σχέδια αυτά συμμετέχουν πάνω από 250 φοιτήτριες και φοιτητές.Από αυτά οι 39 προτάσεις ομαδικές και ατομικές που κατατέθηκαν απο 70 φοιτητές προκρίθηκαν και θα προχωρήσουν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης που θα διεκδικήσουν τις υποτροφίες του Προγράμματος.

Από τα 39 σχέδια που προκρίθηκαν σε πρώτο στάδιο για να υποστηριχτούν σε συνέντευξη ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης – αποτελείται από τους καθηγητές Ναπολέοντα Μαραβέγια, Θοδωρή Πελαγίδη, Γιάννη Τούντα και από την τ. Associate Dean του Kennedy School of Government στο Χάρβαρντ, Ms. Holly Sargent – τα 20 αφορούν επιχειρηματικότητα / κοινωνική δράση, τα 11 τον χώρο της κοινωνικής υγείας και τα 8 την ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με ενδιαφέρον σημειώνεται ότι σε 5 περιπτώσεις υποβολής σχεδίων πρόκειται για συνέχιση /διεύρυνση παλαιότερων πρωτοβουλιών που είχαν την στήριξη του Προγράμματος Angelopoulos-CGIU.

Με στόχο να προσδοθεί μια διάσταση αυτόνομης συνέχειας στα σχέδια που θα πιλεγούν τελικά για συμμετοχή στις εργασίες του Clinton Global Initiative University (φέτος: στο Berkeley της Καλιφόρνιας) και εν συνεχεία για ανάπτυξη των πρωτοβουλιών τους στην πράξη, πέρα από την αρχική στήριξη που θα δώσει το Πρόγραμμα, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν (στο στάδιο της Επιτροπής Αξιολόγησης) ένα αρχικό business plan της πρωτοβουλίας τους που να διερευνά την βιωσιμότητά της.

Προτάσεις υποβλήθηκαν από φοιτητές και φοιτήτριες των περισσότερων ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Περισσότερες ήταν οι προτάσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ ακολουθούσε από κοντά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ύστερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εν συνεχεία το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Κρήτης, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.