Συμπόσιο για τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των Αιμοκαθαιρομένων Ασθενών

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αιμοκαθαιρομένων ασθενών, η A’ Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ – Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ διοργανώνουν Συμπόσιο, με τίτλο «Ποιότητα Ζωής στη Χρόνια Νεφρική Νόσο».

Το Συμπόσιο που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνική Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ, την European Assοciation of Rehabilitation in Chronic Kidney Disease και τον Σύλλογο Νεφροπαθών Β. Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και ώρες 09:00-15:00 στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. (κόκκινο κτίριο) του ΑΠΘ.

Στόχος της συνεργασίας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των αιμοκαθαιρομένων ασθενών με την εφαρμογή προγραμμάτων θεραπευτικής γύμνασης, συμβουλών υγιεινοδιαιτητικού τρόπου ζωής, ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης ως συμπληρωματικών τρόπων της θεραπευτικής αντιμετώπισης τους με τις σύγχρονες μεθόδους αιμοκάθαρσης, περιτοναϊκής κάθαρσης και μεταμόσχευσης νεφρού.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές, γυμναστές και ασθενείς και η είσοδος είναι ελεύθερη.