Στη Νέα Υόρκη η Ελλάδα της Beatrice Hamblett

H φωτογραφική έκθεση “Daily Bread. Photographs from rural Greece” της αμερικανίδας εικαστικού Beatrice Hamblett παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση “Daily Bread” αποτελεί το φωτογραφικό «απόσταγμα» πολλών ταξιδιών της εικαστικού, με στιγμιότυπα από την αγροτική Ελλάδα.

Στις φωτογραφίες της, η Hamblett καταγράφει με τον φακό της εικόνες που απεικονίζουν τον χαρακτήρα και τις στιγμές -στιγμές που υμνούν τις αρχαίες παραδόσεις, την αγάπη για την οικογένεια, τον μόχθο και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του 21ου αιώνα.

Οι φωτογραφίες της μεταφέρουν τους θεατές στην καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων που ζουν και μοχθούν σε μικρά χωριά της Ελλάδας.

Η Beatrice Hamblett ζει κι εργάζεται στην Ουάσιγκτον και στην Σκόπελο.

Τα τελευταία 15 χρόνια, έχει εκθέσει τις φωτογραφίες της στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες.

Το 2009, έλαβε μια χορηγία από την Washington DC Commission of the Arts and Humanities (DCCAH), η οποία της έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσει πολλές από τις φωτογραφίες από το Daily Bread. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (ΜΑ) από το πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Πολλές φωτογραφίες της Hamblett απεικονίζουν σκηνές από την Ηπειρο.

 "Daily Bread. Photographs from rural Greece" της αμερικανίδας εικαστικού Beatrice Hamblett

Αυτός ήταν ο λόγος που τα εγκαίνια της έκθεσης συνδυάστηκαν με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς από χορευτές της λαογραφικής εστίας της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας της Νέας Υόρκης, υπό τους ήχους δημοτικής ελληνικής μουσικής από λαϊκούς οργανοπαίκτες της Ηπείρου.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν στις  Νοεμβρίου συμμετείχαν στελέχη του διπλωματικού και προξενικού σώματος, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού κόσμου, αμερικανοί φίλοι της Ελλάδας και μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Τα   πλούσια   εδέσματα,   τα   οποία   περιελάμβαναν,   μεταξύ   άλλων,   και   τις φημισμένες χειροποίητες ηπειρώτικες πίτες, ήταν ευγενική προσφορά των Ηπειρωτών της Νέας Υόρκης.

Η Εκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 20 Νοεμβρίου 2017, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 14:30