Στην Άντρια Ζαφειράκου το Παγκόσμιο Βραβείο Καλύτερου Δασκάλου 

Glodal Teacher Prize Άντρια Ζαφειράκου

Mε βραβείο του καλύτερου δασκάλου στον κόσμο, Glodal Teacher Prize, τιμήθηκε η Άντρια Ζαφειράκη η οποία διδάσκει καλλιτεχνικά στο κοινοτικό σχολείο Άλπερτον, στο Βόρειο Λονδίνο.

Ήταν μεταξύ των δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού, στον οποίο οι υποψήφιοι ξεπέρασαν τους 30.000.

Το βραβείο ανακοινώθηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι.

Glodal Teacher Prize Άντρια Ζαφειράκου

Το βραβείο απένειμε ο εμίρης του Ντουμπάι ενώ αμέσως μετά την απονομή ,σε σύνδεση με το Λονδίνο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συνεχάρη την ελληνίδα δασκάλα του Λονδίνου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Νικολά Σαρκοζί και Αλ Γκόρ, παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λούις Χάμιλτον, η αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Χάντσον κ.α

Η ‘Αντρια Ζαφειράκου εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο Άλπερτον, στο Μπρεντ στο Βόρειο Λονδίνο, σε μια φτωχή γειτονιά όπου ζουν πολλοί μετανάστες. Εκατόν τριάντα διαφορετικές εθνικότητες ζουν στο Μπρεντ και η Ζαφειράκου αποφάσισε να μάθει ορισμένες βασικές εκφράσεις στις 35 γλώσσες που ομιλούνται στο σχολείο της, για να μπορεί να επικοινωνεί με τους μαθητές της και τους γονείς τους. Ανάμεσα στις γλώσσες στις οποίες μπορεί να συνεννοηθεί είναι η Χίντι, η Γκουτζαράτι και η Ταμίλ.

Επίσης επισκέπτεται γονείς των μαθητών της στο σπίτι, για την καλύτερη ενσωμάτωση και ταπόδοση των παιδιών στο σχολείο ενώ έκανε αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί στην καθημερινή ζωή των μαθητών.

Το βραβείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα της καταβληθεί σε μια περίοδο δέκα ετών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίζει να διδάσκει για τουλάχιστον πέντε χρόνια.