Στην Γκαμπόν ο Επίσκοπος Παντελεήμων

Γκαμπόν Επίσκοπος Παντελεήμων

Στην πρωτεύουσα Libreville της Γκαμπόν, της δεύτερης χώρας που υπάγεται στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ, επισκέφθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2016 ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π.Μάξιμο Oumba, προκειμένου να συναντήσει την μικρή ορθόδοξη κοινότητα της πόλης .

Ο  Θεοφιλέστατος συναντήθηκε διαδοχικώς με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Γκαμπόν κ.Δημήτριο Kurakov και με τον Πρόξενο της Σερβίας κ.Moncilo Radunovic Mombo.

Γκαμπόν Επίσκοπος Παντελεήμων
Επίσης τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στην οικία του Προξένου της Σερβίας, με την συμμετοχή γκαμπονέζων, ρώσων, σέρβων και σύρων πιστών . Ακολούθησε σύναξη κατά την οποία ο Επίσκοπος ανέπτυξε θέματα πίστης, με σκοπό την εμψύχωση των ορθοδόξων μετά τα αιματηρά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές, ενώ μετέφερε τις ευχές, και το αμέριστο ενδιαφέρον της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’.

Γκαμπόν Επίσκοπος Παντελεήμων

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Επίσκοπος κ. Παντελεήμων είχε εκτενή συνεργασία με στελέχη της τοπικής Εκκλησίας, καθώς και συναντήσεις με πιστούς, πριν αναχωρήσει αεροπορικώς προς την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό.