Μουσική, animation και τέχνη στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εμπλουτίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του και συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες του. Την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, στους χώρους του ΚΠΙΣΝ, θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, μουσικές συναυλίες και προβολές αγαπημένων σύγχρονων και ασπρόμαυρων ταινιών.

Η ενότητα ‘Tech Freak Lab’ που εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιανουαρίου, προσκαλεί τους μικρότερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ να δημιουργήσουν τη δική τους animation ταινία με cut-outs που θα φτιάξουν μόνοι τους (Anima Park//20.1).

Mune, Le Gardien de la Lune (2015) 5.jpg κπισν

Παράλληλα, μπορούν να εξερευνήσουν το μεσογειακό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος (Εξερευνώντας και παρατηρώντας τη φύση με 4 τρόπους // 21&22.1), να ανακαλύψουν το συναρπαστικό πολιτισμό των Αβορίγινων της Αυστραλίας (Ελεύθερη δημιουργική απασχόληση: Το ταξίδι στους πολιτισμούς του κόσμου//21.1) και να μάθουν να ποδηλατούν με ασφάλεια, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του MBike (Μικροί Ποδηλάτες//21&22.1).

Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα μάθουν τι σκέφτονται και αισθάνονται οι καλλιτέχνες όταν δημιουργούν ένα έργο (Τέχνη: Οδηγίες…χρήσης//16.1) και θα ακονίσουν τη μνήμη τους με ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό εργαστήριο (Εργαστήρια για όσους ξεχνούν λίγο ή πολύ//17.1).

Ακόμη, θα εξοικειωθούν με το online περιβάλλον μαθαίνοντας τους τρόπους επικοινωνίας του φυσικού χώρου με το internet (Internet of things//18.1), καθώς και το βέλτιστο τρόπο για να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη ψηφιακή επαγγελματική ταυτότητα (Digital CV//19.1).

Επιπλέον, θα γνωρίσουν τους παραδοσιακούς χορούς, μαθαίνοντας τόσο τα βήματά τους, όσο και λαογραφικές πληροφορίες για την ιστορία τους, ενώ με παρτενέρ το αγαπημένο παιδικό παιχνίδι χούλα χουπ θα μάθουν τη φιλοσοφία του hoop dance (Εργαστήριο χορού με χούλα χουπ για ενήλικες // 22.1).

Τον προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ αυτή την εβδομάδα εμπλουτίζουν διαλέξεις σχετικά με την επικοινωνία στον εργασιακό χώρο (Αποτελεσματικότερη επικοινωνία στον εργασιακό χώρο//16.1), την αρχιτεκτονική τοπίου (Σχεδιάζοντας το σύγχρονο τοπίο//18.1) και τις τάσεις της σύγχρονης γλυπτικής (Οι μορφές γλυπτικής του 20ού & 21ου αιώνα//19.1).

Στο τέλος της εβδομάδας, το ΚΠΙΣΝ θα γεμίσει με ζωντανούς ρυθμούς, χαρούμενες μελωδίες και πολύχρωμες εικόνες, και θα παρασύρει τους επισκέπτες του σε μαγευτικές περιπλανήσεις στη διεθνή μουσική σκηνή και τη μεγάλη οθόνη.

George Spanos ©Chris Sarris.jpg κπισνΟι George Spanos Trio (20.1) με τις τολμηρές jazz και rock διασκευές τους θα μπλέξουν σύγχρονα hits με αγαπημένους ήχους του Ελληνικού ρεπερτορίου και θα ανατρέψουν τα μουσικά δεδομένα, ενώ οι The Noise Figures (21.1) θα συστήσουν στο κοινό του ΚΠΙΣΝ τους psych rock ήχους τους.

Την Κυριακή, τη σκυτάλη θα πάρουν οι Univoyage Experiment (22.1) και θα ζωντανέψουν με τις μελωδίες τους την υποδοχή της ΕΒΕ.

Παράλληλα, στην Υποδοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) οι σινεφίλ θα παρακολουθήσουν τις περιπέτειες ενός νεαρού συγγραφέα που ψάχνει να βρει το άλλο του μισό σε ένα χαρακτήρα που θα πλάσει με τη φαντασία του (Το κορίτσι των ονείρων μου//21.1), την κλασική ιστορία της Finos Films και του Θόδωρου που θα προσπαθήσει να προφυλάξει την κόρη του με ένα δίκανο (Ο Θόδωρος και το δίκανο//22.1) και τον αξιαγάπητο Μιουν που έχει στόχο να επαναφέρει την ισορροπία σε ένα κόσμο στον οποίο κλάπηκε ο Ήλιος (Μιουν, ο Φρουρός του Φεγγαριού//22.1).