Πρεμιέρα για το “Santorini Experience” 

Σαντορίνη

Η διεθνής αθλητική διοργάνωση «Santorini Experience», πραγματοποιείται από αύριο 7 και έως τις 9 Οκτωβρίου με την συμμετοχή, Ελλήνων και ξένων αθλητών από την Αγγλία και την Κεντρική Ευρώπη αλλά και δημοσιογράφων από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την οικονομιή αρωγή του ΕΟΤ με στόχο την καθιέρωση της ως σημαντικού αθλητικού γεγονότος, στη χώρα μας.

Τον σχεδιασμό των κολυμβητικών διαδρομών έχει αναλάβει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Νίκος Γέμελος και συμμετέχουν οι διεθνώς καταξιωμένοι αθλητές μας: Σπύρος Γιαννιώτης (Αργυρός Ολυμπιονίκης 2016 & Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης),η Κέλλυ Αραούζου (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης), ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αντώνης Φωκαΐδης, ο Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Γιώργος Αρνιακός και ο Πρωταθλητής Δημήτρης Νέγρης.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης από το ηφαίστειο προς το παλιό λιμάνι της Θήρας αλλά και αγώνες τρεξίματος για μικρούς και μεγάλους στην Καλντέρα (στο μονοπάτι που συνδέει την Οία με τα Φηρά)και στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ, στα Φηρά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Santorini Experience θα έχει φέτος μεγάλη διεθνή προβολή, καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports της FOX Networks Group, θα μεταφέρει ως Επίσημος Μεταδότης (Broadcaster) το αθλητικό ντοκιμαντέρ του «Santorini Experience», σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, δημιουργώντας ένα μοναδικό τηλεοπτικό προϊόν.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δήμο Θήρας, τελεί –επίσης- υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και την υποστηρίζουν ,εκτός από τον ΕΟΤ , η Ένωση Λεμβούχων Θήρας και πλήθος άλλων χορηγών.

Η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, λειτουργεί ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα επιλογής της Ελλάδας από άτομα και ομάδες επισκεπτών που ενδιαφέρονται για την συμμετοχή σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες και προπονητικά προγράμματα, την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και την αθλητική αναψυχή.