«Ε Ι D O M E N » και για τα παιδιά

Ε Ι D O M E N Βαγγέλης Τζερμιάς

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης µε ζωγραφικά έργα του Βαγγέλη Τζερµιά µε τίτλο «Ε Ι D O M E N » στη Dépôt Art Gallery.

 

Ο καλλιτέχνης, µέσα από τις µορφές και τα χρώµατα δίνει µία δυνατή µαρτυρία για το δύσκολο θέµα των προσφύγων. Με µία περιήγηση στα ζωγραφικά του έργα, τα παιδιά κατανοούν µε ποιους τρόπους µπορεί ένας καλλιτέχνης να καταγράψει µέσω της τέχνης ένα φλέγον θέµα της επικαιρότητας.

Ε Ι D O M E N Βαγγέλης ΤζερμιάςΒλέποντας άλλα έργα καλλιτεχνών µε θέµα το ταξίδι συζητάνε για τη σηµασία του ταξιδιού, της αναζήτησης του άλλου, της ανακάλυψης άλλων τόπων, αλλά και του εσωτερικού ταξιδιού που µπορεί να κάνει ο καθένας µας, καταλήγοντας στο αναγκαστικό και επικίνδυνο ταξίδι του πρόσφυγα προς το άγνωστο.

Στη συνέχεια θα εµπνευστούν από τα εκθέµατα για να δηµιουργήσουν το δικό τους έργο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 από τη µουσειοπαιδαγωγό Κάτια Παπασπηλιοπούλου.

Ε Ι D O M E N Βαγγέλης ΤζερμιάςΣάββατο 22 Οκτωβρίου στην Dépôt Art Gallery, Νεοφύτου Βάµβα 5, Κολωνάκι. Ώρα : 11.30-13.00 Κόστος : Παιδί 12€, Αδέλφια 10€

Η συµµετοχή στο συγκεκριµένο πρόγραµµα εξασφαλίζεται µε προεγγραφή στο τηλέφωνο 210-3648174