Η Ιατρική”συναντά” την Οδοντιατρική σε ημερίδα στον Πειραιά 

Η Οδοντιατρική στο κέντρο της Ιατρικής Ημερίδα στον Πειραιά

Στο κέντρο της Ιατρικής για βρεθεί για μια μέρα η οδοντιατρική καθώς κορυφαίοι επιστήμονες θα παρουσίασουν σε επιστημονική ημερίδα, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στον Πειραιά, όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την επίδραση της στοματική υγείας στην ζωή του ανθρώπου.

Την ημερίδα με τίτλο «Η Οδοντιατρική στο κέντρο της Ιατρικής: Επίδραση στοματικών λοιμώξεων στη γενική υγεία» διοργανώνει η Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Είναι η πρώτη φορά, που οδοντιατρική εκδήλωση, τίθεται υπό την αιγίδα τεσσάρων κορυφαίων ιατρικών επιστημονικών εταιρειών, της Ελληνικής Μαιευτικής & Γυναικολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής ∆ιαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας γεγονός που αποδεικνύει την σπουδαιότητα του θέματος.

Σε μήνυμά τους οι διοργανωτές, Δρ. Πέτρος Δαμουλής Πρόεδρος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας, Δρ. Μαρία Μενενάκου Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και ο καθηγητής Φοίβος Μαδιανός συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος της ημερίδας, επισημαίνουν ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες υπάρχει πληθώρα επιστημονικών δεδομένων που αναδεικνύουν τη στοματική υγεία σαν ένα σημαντικό ρυθμιστικό παράγοντα στην υγεία όλου του σώματος.

Στόχος της ημερίδας είναι η ευρύτερη ενημέρωση ιατρών και οδοντιάτρων για το ρόλο της περιοδοντικής/στοματικής φλεγμονής σαν επιβαρυντικό παράγοντα σε συστηματικά νοσήματα.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν όλα τα νεότερα δεδομένα που αφορούν τη συσχέτιση της περιοδοντικής νόσου με τον σακχαρώδη διαβήτη, τις επιπλοκές κυήσεως, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη χρόνια νεφρική νόσο.

Οι ομιλητές είναι καταξιωμένοι κλινικοί και ερευνητές, τόσο από τον ιατρικό, όσο και τον οδοντιατρικό χώρο.

Η συνδιοργάνωση της ημερίδας, όπως τονίζεται στο μήνυμα, από έναν οδοντιατρικό σύλλογο και μία επιστημονική οδοντιατρική εταιρεία με την συμμετοχή και στήριξη της πανεπιστημιακής κοινότητας υπογραμμίζει την ανάγκη συνεργασίας επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων στην αξιόπιστη ενημέρωση ιατρών και οδοντιάτρων.

Η Οδοντιατρική στο κέντρο της Ιατρικής Ημερίδα στον ΠειραιάΕιδικά για τους οδοντιάτρους, η ημερίδα αυτή συμπίπτει με την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και θα υπαχθεί στις μοριοδοτούμενες εκδηλώσεις.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά επέλεξε να σηματοδοτήσει τα 90 χρόνια λειτουργίας του, ως συνδιοργανωτής σε αυτή την ημερίδα, αναδεικνύοντας το ειδικό βάρος που έχει η Οδοντιατρική στο σύνολο των επιστημών υγείας.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο Απόλλων (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1) στον Πειραιά στις 3 Δεκεμβρίου 2016 με ώρα έναρξης 8.30 το πρωί.