«150+ χρόνια Οικολογίας» στη Θεσσαλονίκη

8ο Συνέδριο Οικολογίας

«150+ χρόνια Οικολογίας: δομές, δεσμοί, δυναμικές και στρατηγικές επιβίωσης» είναι ο τίτλος του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Οικολογίας (HELECOS-8) που διοργανώνεται από την Ελληνική Οικολογική Εταιρεία και το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2016 στο ΑΠΘ.

Την πρώτη ημέρα οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ και τις επόμενες ημέρες στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του ΑΠΘ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου έχουν εορταστικό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από το 1866, όταν ο Γερμανός επιστήμονας Ernst Haeckel εισήγαγε για πρώτη φορά τον όρο «Οικολογία» και προσδιόρισε το περιεχόμενο της επιστήμης.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν Έλληνες ερευνητές από τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, από περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, καθώς και προσκεκλημένοι ομιλητές υψηλού κύρους από το εξωτερικό που θα μεταφέρουν πολύτιμη γνώση και εμπειρία από το διεθνές περιβάλλον.

Το Συνέδριο εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του ΑΠΘ.