Λονδίνο – Καλαμάτα απευθείας με την British Airways

Απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου στην Καλαμάτα ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη 5 Μαίου η βρεταννική αεροπορική εταιρείας British Airways.

Η έναρξη ήταν πανηγυρική και την πρώτη πτήση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοπονήσσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος δήλωσε ότι αποτελεί διεθνές γεγονός και προανήγγειλε και ότι σύντομα «θα υπάρξουν και καινούργιες πτήσεις αποτέλεσμα των συνεπών συνεργασιών που κάνουμε». H πτήση διαρκεί 3 ώρες και 45 λεπτά και πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

IMG_0323-494x371 καλαματα αεροδρόμιο«Είμαι αισιόδοξος τόνισε ο κ. Τατούλης ότι η Πελοπόννησος δείχνει το δρόμο, που ευτυχώς οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας ακολουθούν ή τείνουν να ακολουθήσουν» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί όλοι μαζί οι φορείς, οι δομές, οι θεσμοί, «εργαζόμαστε μαζί» ώστε η Πελοπόννησος σε τόσο δύσκολες στιγμές να αποτελέσει την περιφέρεια πιλότο για τη χώρα, με τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και την εξωστρέφειά της».

«Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ο πυλώνας που μας φέρνει σε επαφή με όλο τον κόσμο και οι απευθείας πτήσεις της British Airways στην Πελοπόννησο αποτελεί απτή απόδειξη» κατέληξε ο Περιφερειαρχης .

Ο εμπορικός ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας κ. Λεοντάρης από την πλευρά του χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία της Περιφέρειας με τη British Airways και ιδιαίτερα πετυχημένη την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εδραίωση της Πελοποννήσου στην τουριστική αγορά. Ο κ. Λεοντάρης αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο, στα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου που χαρακτήρισαν κορυφαίο προορισμό την Καλαμάτα, καθώς και στη διοργάνωση του συνεδρίου ΑΒΤΑ στην Πελοπόννησο, δράσεις που αναμφίβολα έδωσαν ώθηση στο τουριστικό προϊόν της.

καλαματα αεροδρόμιο

Η εκπρόσωπος της British Airways κα Freddie Stier από την πλευρά της ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία, μέσα από την οποία έγινε εφικτή η σύνδεση του Λονδίνου με την Καλαμάτα, των αεροδρομίων Heathrow και Καλαμάτας όπως τόνισε, και ανακοίνωσε ότι αναμένονται πάνω από 10.000 επισκέπτες στην Πελοπόννησο ως αποτέλεσμα των τακτικών πτήσεων της British Airways. Η κα Stier αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι στους νέους ανερχόμενους προορισμούς οι 9 από τους 10 είναι υπερπόντιοι και μόνο η Καλαμάτα είναι εντός της Ευρώπης, που αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου. Η κα Stier δήλωσε τέλος ότι η συνεργασία με την Πελοπόννησο αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελληνική αγορά.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ κ. Αχιλλέας Κωνταντακόπουλος, αφού εξέφρασε τη συγκίνησή του γιατί ένα όραμα του Καπετάν Βασίλη πραγματοποιείται, τόνισε ότι με τη σύνδεση αυτή η Μεσσηνία γίνεται περισσότερο προσβάσιμη και αναγνωρίσιμη. Εξέφρασε επίσης τη χαρά του γιατί με τη βοήθεια της Περιφέρειας η συνεργασία με τη British Airways είναι γεγονός και τόνισε πόσο καθοριστική είναι η συμβολή της Περιφέρειας στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας. «Έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την επιτυχία αυτή η οποία προέκυψε μέσα από στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει στόχο να καταστήσουμε το τουριστικό μας προϊόν από τα πιο αειφόρα και ποιοτικά της Μεσογείου».

Παρόντες στην τελετή ήταν σύσσωμη σχεδόν η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Κωνσταντινέας, Δήμαρχοι της Μεσσηνίας και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών της Πελοποννήσου.