Ενδιαφέρον από τον Λίβανο για τον θεματικό τουρισμό στην Ελλάδα

Την ανάπτυξη κοινών ενεργειών και συνεργιών στον χώρο του τουρισμού συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και ο Υπουργός Τουρισμού του Λιβάνου κ. Michel Pharaon, κατά την συνάντησή τους στην Βηρυτό.

Ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος μετέβη στην Βηρυτό την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου,όπου εγκαινίασε το « Greek Tourism Workshop» με τη συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων του τουρισμού για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας- Λιβάνου. Το workshop τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου   Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators του Λιβάνου και με δημοσιογράφους για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο Λίβανος αποτελεί μία από τις σημαντικές αγορές- στόχους, στο πλαίσιο του ανοίγματος νέων αγορών που προωθεί το Υπουργείο -ως στρατηγική κατεύθυνση της εθνικής τουριστικής πολιτικής – και με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλών εισοδημάτων.

Ήδη διαπιστώνεται, αυξανόμενο ενδιαφέρον από την τουριστική αγορά του Λιβάνου για τις θεματικές μορφές τουρισμού της Ελλάδας, με έμφαση στο city break, τη γαστρονομία, την ψυχαγωγία, τις αγορές και το γιώτινγκ.

Στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος ,συμβάλλει η τακτική αεροπορική σύνδεση Αθήνας- Βηρυτού, καθώς και οι πτήσεις τσάρτερ προς τα ελληνικά νησιά κατά την θερινή περίοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, οι αφιξεις από τον Λίβανο παρουσιάζουν συνεχή αυξητική τάση με τη μεγαλύτερη αύξηση ( +20,5%) να σημειώνεται φέτος.