Το “Orange Water” πάει στα Χανιά

Το εικαστικό φεστιβάλ “Orange Water” πάει στα Χανιά και το Σάββατο 11 Ιουνίου, εγκαινιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων η ομαδική έκθεση Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών με τίτλο “Fata Morgana” η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί Πελαγία Κυριαζή, Frank Lenferink, Bix Lye, Πάνος Μητσόπουλος, Alexandros Hamawi, Κυριάκος Μορταράκος, Jan Mulder, Anja Niewold, Kelly, Gert van Oortmerssen, Νίκος Παπαδημητρίου, Ruud Venekamp, Λίλα Πολενάκη, Σπυριδούλα Πολίτη, Bert van Sante, Απόστολoς Φανακίδης, Digna Weiss, Αποστόλης Ζολωτάκης, Ελένη Ζούνη.

Κυριάκος Μορταράκος, Λίνα Μπέμπη,Bert Van Santen, Αποστόλης Ζολωτάκης, Αποστόλης Φανακίδης, Slobodanka Stupar, Δημήτρης Καρατζάς, Σπυριδούλα Πολίτη, Κέλλυ Αθανασιάδου, Μελίνα Καχριμάνη, Μαρία Σχινά.
Κυριάκος Μορταράκος, Λίνα Μπέμπη,Bert Van Santen, Αποστόλης Ζολωτάκης, Αποστόλης Φανακίδης, Slobodanka Stupar, Δημήτρης Καρατζάς, Σπυριδούλα Πολίτη, Κέλλυ Αθανασιάδου, Μελίνα Καχριμάνη, Μαρία Σχινά.

Οι δράσεις του φετινού φεστιβάλ ξεκίνησαν στις 4 Ιουνίου στο Εργοστάσιο Τέχνης Σαντορίνης. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στις ειδικά διαμορφωμένες κατοικίες του εργοστασίου και τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν μουσικά από την Angelika Dusk. Το φιλότεχνο κοινό που επισκέφθηκε το Santorini Arts Factory, ξεναγήθηκε στις εκθέσεις του φεστιβάλ, συνομίλησε με τους καλλιτέχνες και διασκέδασε με τη συναυλία μέχρι αργά το βράδυ.

Το εικαστικό φεστιβάλ “Orange Water” αποτελεί το κεντρικό πολιτιστικό δρώμενο του ελληνικού καλοκαιριού με μεγάλο εικαστικό κύρος και αναγνώριση. Ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των νησιών μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις κυρίως Ελλήνων, Ολλανδών αλλά και διεθνών καλλιτεχνών.

SAF3.jpg φεστιβαλ χανιαΤελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Το 2015, τις δράσεις του Φεστιβάλ παρακολούθησαν πάνω από 50.000 επισκέπτες στους 9 χώρους διεξαγωγής στην Αθήνα, την Πάρο και την Κρήτη.

Για το καλοκαίρι του 2016, ο κύκλος δράσεων διευρύνθηκε και σε άλλες πόλεις και νησιά και περιλαμβάνει 12 εικαστικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν σε 9 χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τις 4 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτέμβρη. Συμμετέχουν 50 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες. O τίτλος του φετινού “Orange Water” είναι “Fata Morgana” και το εννοιολογικό πλαίσιο που ορίζει τις επιλογές των έργων, αναφέρεται στο φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, της οφθαλμαπάτης και των οπτικών ψευδαισθήσεων.