Η Αθηνά του Βαρβακείου, 3ος αι. μ.Χ. Το πιστότερο και πληρέστερα σωζόμενο αρχαίο αντίγραφο του χρυσελεφάντινου αγάλματος, που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Παρθενώνα το 438 π.Χ. Βρέθηκε το 1880 κοντά στο Βαρβάκειο Λύκειο από το οποίο πήρε και το όνομά του. Οι αρχαίοι κάτοχοί του το είχαν αποκρύψει προσεκτικά σε ειδική κατασκευή στην οικία τους, ίσως για να το προστατεύσουν (© ΤΑΠΑ/Eθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).
Αρχική “Κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού” στην Αθήνα %cΗ Αθηνά του Βαρβακείου, 3ος αι. μ.Χ. Το πιστότερο και πληρέστερα σωζόμενο αρχαίο αντίγραφο του χρυσελεφάντινου αγάλματος, που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Παρθενώνα το 438 π.Χ. Βρέθηκε το 1880 κοντά στο Βαρβάκειο Λύκειο από το οποίο πήρε και το όνομά του. Οι αρχαίοι κάτοχοί του το είχαν αποκρύψει προσεκτικά σε ειδική κατασκευή στην οικία τους, ίσως για να το προστατεύσουν (© ΤΑΠΑ/Eθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)
%cΗ Αθηνά του Βαρβακείου, 3ος αι. μ.Χ. Το πιστότερο και πληρέστερα σωζόμενο αρχαίο αντίγραφο του χρυσελεφάντινου αγάλματος, που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Παρθενώνα το 438 π.Χ. Βρέθηκε το 1880 κοντά στο Βαρβάκειο Λύκειο από το οποίο πήρε και το όνομά του. Οι αρχαίοι κάτοχοί του το είχαν αποκρύψει προσεκτικά σε ειδική κατασκευή στην οικία τους, ίσως για να το προστατεύσουν (© ΤΑΠΑ/Eθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)
