Επαφές Κουντουρά με επικεφαλής των διεθνών φορέων στην ΙΜΕΧ America

Η Έλενα Κουντουρά με τον Martin Sirk, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (ICCA),

Με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων αμερικανικών και διεθνών εταιρειών και φορέων διοργάνωσης συνεδρίων συναντήθηκε η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης IMEX America 2016 στο Λας Βέγκας , όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο, για την προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού συνεδριακού τουρισμού.

immex_leo-jakobson-jpg-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac
Με τον δημοσιογράφο Leo Jacobson
immex_greg_oaks-jpg-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b1
Με τον Greg Oates δημοσιογράφο του αμερικανικού περιοδικού Skift
immex-jpg-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac
Η Αν. υπουργός τουρισμού με τον Ray Bloom,ιδρυτή και πρόεδρο του Ομίλου IMEX,

Η κα Κουντουρά συζήτησε τις προοπτικές προσέλκυσης και φιλοξενίας στην Ελλάδα κορυφαίων συνεδρίων και εκδηλώσεων σε διαδοχικές συναντήσεις με τους κ.κ. Ray Bloom, ιδρυτή και πρόεδρο του Ομίλου IMEX, Martin Sirk, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων (ICCA), Paul Van Deventer, Προέδρο και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου MPI και Roger Tondeur, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου MCI.

Συζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα ως ιδανικός προορισμός που μπορεί όλο το χρόνο να φιλοξενήσει επιστημονικά συνέδρια και διοργανώσεις διεθνών Φορέων και Οργανισμών, εταιρικές συναντήσεις και event καθώς και ταξίδια κινήτρων.

Έμφαση δόθηκε στην αποτύπωση της πορείας δυναμικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και του τουρισμού της Αθήνας, στον αυξανόμενο αριθμό των επισκεπτών από την αγορά των ΗΠΑ και στις θετικές προοπτικές για την ενίσχυση της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, μετά και την αύξηση των απευθείας πτήσεων από τρεις αμερικανικές εταιρείες το 2016 έναντι μίας το 2015.

Η κα Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους Greg Oates του αμερικανικού περιοδικού Skift και Leo Jacobson της εξειδικευμένου στον συνεδριακό τουρισμό περιοδικού του Ομίλου Νorthstar Travel Group.