Πενήντα  τουριστικοί πράκτορες του Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη

Τουριστικοί πράκτορες από το Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη
Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού κας Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ Βούλα Πατουλίδου, O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ Γιάννης Μπουτάρης, Ο Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Ο Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού Κ. Μακεδονίας κ.Αλέξανδρος Θάνος.

Πενήντα κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες του Ισραήλ επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο του ετήσιου Συνέδριου της Ένωσης Ισραηλινών Τουριστικών Πρακτόρων ( ΙΤΤΑΑ) που πραγματοποιήθηκε (22-24/11/16) στην Αθήνα.

Στόχος της επίσκεψης ήταν, να γνωρίσουν την πόλη και τα αξιοθέατα της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να προωθήσουν την περιοχή στην Ισραηλινή αγορά.

Ο ΕΟΤ και Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών Πρακτόρων (FEDHATTA) σε συνεργασία με το “Thessaloniki Convention Bureau”, υποδέχθηκαν τους Ισραηλινούς ΤΟs, σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης , παρουσία του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ Γιάννη Μπουτάρη, της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και Πρόεδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κας Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος , ο κ. Γιώργος Παλιούρας μέλος του ΔΣ του FEDHATTA και ο Αντιπρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau κ Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος.

Ο Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο καλωσόρισμα του, αναφέρθηκε στην σημασία της Ισραηλινής αγοράς για τον Ελληνικό Τουρισμό, καθώς όπως είπε η χώρα μας, αποτελεί για τους Ισραηλινούς τον πλέον δημοφιλή τουριστικό προορισμό διακοπών ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου. Τόνισε επίσης ότι ο ΕΟΤ ενισχύει τις δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς την Κεντρική Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας, με στόχο να αναδειχθουν – εν προκειμένω στην Ισραηλινή αγορά – λιγότερο γνωστοί στο εξωτερικό τουριστικοί προορισμοί ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος.

O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ Γιάννης Μπουτάρης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι τον επόμενο χρόνο ξεκινάει η ανέγερση του “Μουσείου Ολοκαυτώματος και Εκπαιδευτικού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” στην περιοχή του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού . Σημείο,όπως είπε,με ιδιαίτερη σημασία καθώς από εκεί αναχωρούσαν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ Βούλα Πατουλίδου επεσήμανε ότι: “Εδώ οι Ισραηλινοί έχουν αφήσει ένα κομμάτι της καρδιάς τους γιατί ήταν η μεγαλύτερη Ισραηλινή κοινότητα της Ευρώπης”.

Ο Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού Κ. Μακεδονίας κ.Αλέξανδρος Θάνος ανέφερε ότι “οι Θεσσαλονικείς της Ισραηλιτικής κοινότητας επηρρέασαν την αρχιτεκτονική αλλά και πολιτιστική φυσιογνωμία της πόλης”, φέροντας ως παράδειγμα τη βίλα Αλατίνι στην οποία στεγάζεται σήμερα η Περιφέρεια.

Ο Αντιπρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau κ Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος δήλωσε ότι το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού της πόλης μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο συνδεσμο επικοινωνίας μεταξύ των τουριστικών επιχειρηματιών των δύο αγορών .

Τους διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαρίστησε εκ μέρους των Ισραηλινών τουριστικών πρακτόρων ο Αντιπρόεδρος του Israeli Federation of Bi- National Chambrers of Commerce and Industry κ Εφραίμ Φόρτης , ο οποίος υποσχέθηκε να προωθήσει την Ελλάδα μέσω ελκυστικών τουριστικών πακέτων στην αγορά του Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί τουριστικοί πράκτορες ξεναγήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και του Δίον, ενώ θα επισκεφτούν την Βέροια και τον Όλυμπο.