Συνομιλίες Κουντουρά στις ΗΠΑ για την προβολή της Ελλάδας

Η Αν. Υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά με την DinaTitus, μέλος του Κογκρέσου από την Νεβάδα
Η Αν. Υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά με την DinaTitus, μέλος του Κογκρέσου από την Νεβάδα

Συνoμιλίες με Αμερικανούς πολιτικούς εκπροσώπους και θεσμικούς παράγοντες είχε η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση IMEXAmerica 2016, στο Λας Βέγκας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στις ΗΠΑ, η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Γερουσιαστή από την Πολιτεία της Νεβάδα κ. HarryReid και την DinaTitus, μέλος του Κογκρέσου από την Νεβάδα, την Sheila Jackson Lee, μέλος του Κογκρέσου από την Πολιτεία του Τέξας, και τον  Xavier Becerra, μέλος του Κογκρέσου από την Πολιτεία της Καλιφόρνια. Επίσης η Υπουργός συναντήθηκε με την Δήμαρχο του Λας Βέγκας, Carolyn Goldmark Goodman.

H E. Κουντουρά  με την Δήμαρχο του Λας Βέγκας,  Carolyn GoldmarkGoodman.
H E. Κουντουρά με την Δήμαρχο του Λας Βέγκας, Carolyn GoldmarkGoodman.

Η Ε. Κουντουρά αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει δώσει το Υπουργείο στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ και στις στοχευμένες προσπάθειες για την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας την τελευταία διετία, που αποτυπώνονται στην αύξηση του αριθμού των Αμερικανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2015 και το 2016.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και έμφαση δόθηκε στο θέμα της ενίσχυσης της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, στο πλαίσιο της δυναμικής που δημιούργησε η πραγματοποίηση απευθείας δρομολογίων από τρεις Αμερικανικές εταιρείες το 2016, έναντι μίας το 2015.