Το ελληνικό κρασί “περιοδεύει” σε ΗΠΑ και Καναδά

Κρασί

Άρωμα ελληνικού κρασιού θα έχουν οι δύο πρώτες εβδομάδες του Μαίου σε πέντε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΚΟΑ οίνου που υλοποιεί η ΕΔΟΑΟ για τις περιόδους 2017 και 2018, δεκάδες ετικέτες κρασιών (ΠΟΠ και ΠΓΕ) θα “περιοδεύσουν” μέσω εκδηλώσεων για επαγγελματίες του οινικού κλάδου αλλά και για το καταναλωτικό κοινό σε Μόντρεαλ, Τορόντο, Νέα Υόρκη, Σικάγο και Χιούστον.

Συνολικά θα γίνουν 7 εκδηλώσεις (5 για επαγγελματίες, 2 για καταναλωτές).

Η πρώτη εξ αυτών θα πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ στις 2 Μαίου και θα περιλαμβάνει walk around tasting για τους επαγγελματίες της οινικής αγοράς και εκπαιδευτικό workshop για τα στελέχη του SAQ.

Θα ακολουθήσουν στις 4 Μαΐου οι εκδηλώσεις στο Τορόντο, μία επαγγελματική με εκπαιδευτικό workshop για δημοσιογράφους και εκπροσώπους της οινικής αγοράς του Οντάριο και μία καταναλωτική.

Στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι δύο εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη στο City Winery New York. Θα αποτελείται από walk around tasting το μεσημέρι για επαγγελματίες ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η καταναλωτική εκδήλωση που θα συνδυάζει το κρασί με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Στις 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί walk around tasting για επαγγελματίες της οινικής αγοράς του Σικάγο στο City Winery Chicago.

Τελευταίος σταθμός στις 16 Μαϊου το Χιούστον, όπου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό workshop και walk around tasting για επαγγελματίες της οινικής αγοράς του Χιούστoν στο εστιατόριο Arthur Avenue.

Σημειώνεται ότι η συστηματική και στοχευμένη προσπάθεια της ΕΔΟΑΟ και του κλάδου, μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού, για την βελτίωση της θέσης του ελληνικού κρασιού σε κρίσιμες αγορές, έχει αρχίσει ήδη να παράγει σημαντικά αποτελέσματα.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Βόρειο Αμερική, στη διάρκεια της πενταετίας από την έναρξη του προγράμματος βάσει του σχεδιασμού (2011-2016), οι πωλήσεις του ελληνικού κρασιού σημείωσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση σε αξία πάνω από 70%.