Ελένη Κουναλάκη, η πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια

 Η πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνιας έγινε μετά την εκλογή της και την ορκομωσία της την Δευτέρα 7/1/2019 η ομογενής Ελένη Κουναλάκη.

Η Νανσί Πελόσι, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, εξήρε την εκλογή της Ελένης Κουναλάκη, επισημαίνοντας ότι η επιτυχία της είναι «η ιστορία του αμερικανικού ονείρου».

Η Ελένη Κουναλάκη, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, έχει εκφράσει την αντίθεσή της στις υπεράκτιες πετρελαϊκές εξορύξεις, ενώ έχει υποσχεθεί και την επέκταση της πρόσβασης στην δημόσια εκπαίδευση.

«Οι αξίες μας και η διαφορετικότητά μας καθοδηγούν την Οικονομία μας προς τα εμπρός και πραγματικά μπορούν να κάνουν την Καλιφόρνια την ηγέτιδα Πολιτεία του Εθνους μας στο μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές που θα ωθούν στην ανάπτυξη της Οικονομίας μας – ενώ θα πρέπει να διασφαλίζουμε πως θα ωφελεί τον καθέναν και όχι μόνον αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας.

Θα πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά στο ζήτημα της διευθέτησης της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντός μας», συνέχισε.

Η Ελένη Κουναλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σακραμέντο, ενώ ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα το 1992 ως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος . Τα επόμενα 18 χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή της επιχείρηση, την κατασκευαστική εταιρεία «AKT Development», της οποίας ιδρυτής και ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας της, Αγγελος Τσακόπουλος.

Ανέλαβε τη θέση του προέδρου της επιχείρησης, κατασκευάζοντας κατοικίες για οικογένειες της μεσαίας τάξης ανά την περιοχή του Σακραμέντο, ενώ ταυτόχρονα συνέχιζε τις πολιτικές της δραστηριότητες.