Λευτέρης Πετρούνιας και Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων διεκδικούν τους τίτλους των κορυφαίων γυμναστών της Ευρώπης

Λευτέρης Πετρούνιας, Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων

Ο Λευτέρης Πετρούνιας (υποψήφιος σε δύο κατηγορίες) και οι «λύκοι» της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων διεκδικούν τους τίτλους του “Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς”, “Κορυφαίας Εμφάνισης” και της “Κορυφαίας Ομάδας” για το 2017, αντίστοιχα, στα πρώτα ετήσια βραβεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG)!

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία θα αναδειχθούν βάσει των προτιμήσεων του κοινού, που μπορεί να ψηφίζει μέχρι το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018 στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (κάθε χρήστης Facebook έχει το δικαίωμα να ψηφίζει μία φορά).

 Ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ο πρωταθλητής της ενόργανης Λευτέρης Πετρούνιας είναι υποψήφιος για τον τίτλο του Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς (“Male Gymnast of the Year”), καθώς παρέμεινε αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις του 2017, σε προκριματικούς και τελικούς, κατακτώντας μεταξύ άλλων τον τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό και τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του στους κρίκους.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι εξής: Ντάνιελ Μπάλι (Ουγγαρία, αεροβική), Πάμπλο Μπρέγκερ (Ελβετία, ενόργανη), Μάριαν Ντραγκουλέσκου (Ρουμανία, ενόργανη), Τιν Σρμπιτς (Κροατία, ενόργανη), Ολέγκ Βερνιάιεφ (Ουκρανία, ενόργανη), Μιχαήλ Ζαλόμιν (Ρωσία, τραμπολίνο).

 Ψηφίστε ΕΔΩ για τον τίτλο “Male Gymnast of the Year” και τον Λευτέρη Πετρούνια 

Λευτέρης ΠετρούνιαςΟ Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» διεκδικεί ένα ακόμα έπαθλο. Συμπεριλήφθηκε επίσης στη λίστα των υποψηφίων για την Κορυφαία Εμφάνιση της Χρονιάς (“Outstanding Performance of the Year”), αφού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ κατέκτησε με άνεση το τρίτο του διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στον θεσμό, επίτευγμα χωρίς προηγούμενο εδώ και δύο δεκαετίες…

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι εξής: Λίνα Σιέμπεργκ (Σουηδία, τραμπολίνο), Μαρίνα Τσερνόβα / Γκεόργκι Παταράγια (Ρωσία, ακροβατική), Τατσιάνα Πιατρένια (Λευκορωσία, τραμπολίνο), Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία, ενόργανη), Ντίνα Αβέρινα & Αρίνα Αβέρινα (Ρωσία, ρυθμική), Σάρα Μορένο / Βιθέντε Λι (Ισπανία, αεροβική).

Ψηφίστε ΕΔΩ για τον τίτλο “Outstanding Performance of the Year” και τον Λευτέρη Πετρούνια

Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων

Η ομάδα Γυμναστικής για Όλους της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων είναι υποψήφια στην κατηγορία της Κορυφαίας Ομάδας της Χρονιάς (“Team of the Year”). Οι «λύκοι» της Ολυμπίας Δραγούνη κατέκτησαν το Τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» στο παγκόσμιο στη Νορβηγία.

Η ομάδα που αποτελείται από 62 αθλήτριες ηλικίας 10 έως 22 ετών, παρουσίασε μια μοναδική χορογραφία με θέμα «Οι λύκοι και η Σελήνη» (“The Wolves and The Moon”), αφιερωμένη στον νορβηγικό λύκο. Οι “Λύκοι” απέσπασαν εξαιρετικούς επαίνους και κέρδισαν τον παγκόσμιο τίτλο, στην πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα World Gym for Life Challenge.

Επιπλέον, η παράσταση τους επιλέχθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να συμμετέχετε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την τελετή επίσημης παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στη Δημοκρατία της Κορέας για τους χειμερινούς αγώνες της Pyeongchang 2018 στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 31 Οκτωβρίου.

Οι υπόλοιπες υποψήφιες ομάδες είναι οι εξής: Εθνική ανδρών Δανίας (TeamGym), Γιανάι Κάλφα / Λίνταρ Ντάνα / Ντάνιελ Ουράλοβιτς / Έφι Σαχ (Ισραήλ, ακροβατική), Εθνική ανσάμπλ νεανίδων Ιταλίας (ρυθμική).

Ψηφίστε ΕΔΩ  για τον τίτλο “Team of the Year” και την Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων

Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων

Η ψηφοφορία για τα ετήσια βραβεία της UEG θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας). Έως τότε, κάθε χρήστης Facebook έχει το δικαίωμα να ψηφίζει μία φορά σε κάθε κατηγορία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, θα είναι εμφανή τα προσωρινά αποτελέσματα και οι υποψήφιοι που προηγούνται σε προτιμήσεις ανά κατηγορία.