Με ελληνικό χρώμα η Ημέρα της Ευρώπης στην Χιλή

Στο σχολείο « Escuela Grecia », το οποίο έχει ονομαστεί προς τιμήν της χώρας μας, στην πόλη Βαλπαραΐσο πραγματοποιήθηκαν στις 6 Μαΐου στην Χιλή οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης.

Τα παιδιά του σχολείου επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή για τους καλεσμενους τους, παρέλασαν στο προαύλιο χώρο και η σχολική μπάντα ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους της Χιλής και της Ελλάδας.

Η Πρέσβυς της Ελλάδας κα Αγλαΐα Μπαλτά μαζί με τον Πρέσβυ της Πορτογαλίας κ. Luis Lorvao επισκέφθηκαν το σχολείο όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του Βαλπαραΐσο κ. Jorge Castro , η επικεφαλής της διεύθυνσης εκπαίδευσης του Δήμου κα Cecilia Pinochet και η Διευθύντρια του σχολείου κα Marta Ríos.

χιλη πρεσβης σχολείοΗ Ελληνίδα Πρέσβυς κα Μπαλτά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση μαζί με τον Πρέσβυ της Πορτογαλίας κ. Lorvao, μίλησαν στα παιδιά για την πορεία και τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απάντησε στις ερωτήσεις τους και τους μοίρασε αναμνηστικά δώρα.

Στην Χιλή στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου) οι διαπιστευμένοι Πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ επισκέπτονται σχολεία και πανεπιστημιακές σχολές για να γνωρίσουν στους νέους της Χιλής τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.