Παρκοολυμπιάδα κινηματογράφος και τζαζ στο ΚΠΙΣΝ

δρυμα πολιτισμου σταυρος νιαρχος ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παραμένει ένας ιδανικός προορισμός για φθινοπωρινές βόλτες, προσφέροντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρωτότυπες εκδηλώσεις και συναρπαστικές δραστηριότητες.

Αυτή την εβδομάδα, οι μικροί φίλοι του ΚΠΙΣΝ θα δημιουργήσουν μοναδικά έργα Τέχνης, ζωγραφίζοντας το πρόσωπο του διπλανού τους σε T-shirt σε ένα εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για να συμμετέχουν παιδιά με ή χωρίς αναπηρία, ενώ θα αναλάβουν επίσης τον ρόλο του ειδικού ερευνητή CSI, συλλέγοντας και εξακριβώνοντας αποδεικτικά στοιχεία. Την Κυριακή 27/11 θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική Παρκολυμπιάδα με παιχνίδια που θυμίζουν κλασικά αγωνίσματα και αναπτύσσουν το ομαδικό τους πνεύμα, τη φαντασία και τη συνεργατικότητα.

Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιστορική διαδρομή από τον 20ο αιώνα έως σήμερα για τους Κήπους και τα Πάρκα καθώς και να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στην Κηπουρική.

Η εβδομάδα θα κλείσει με την καθιερωμένη πλέον προβολή αγαπημένων ταινιών από τον διεθνή κινηματογράφο. Το Σάββατο 26/11 η ταινία ‘ο Αόρατος Άνθρωπος’ θα παρουσιάσει τις περιπέτειες ενός επιστήμονα που κατάφερε να γίνει αόρατος, ενώ την Κυριακή 27/11 ο σκηνοθέτης James Ponsoldt με το ‘Τέλος Διαδρομής’ θα μας μεταφέρει σε μία φανταστική συνάντηση του David Lipsky και του David Foster Wallace, διακωμωδώντας την τυπολατρία του θαυμασμού απέναντι στον καλλιτέχνη. Επιπλέον, την Κυριακή 27/11 τα ‘Minions’, θα προσκαλέσουν τους μικρότερους επισκέπτες σε μοναδικές περιπέτειες, κατά την αναζήτηση του απαισιότατου αρχηγού που θα υπηρετήσουν.

Την Παρασκευή 25/11 οι λάτρεις της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο τζαζ και swing πεντάγραμμο μαζί με την Πέννυ Μπαλτατζή και την μπάντα της, που θα ξεδιπλώσουν ένα μουσικό ‘μαγικό χαλί’ με γνωστές ξένες και ελληνικές διασκευές στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ, ενώ το Σάββατο 26/11 οι Daphne and the Fuzz θα λάβουν τη σκυτάλη με vintage pop μελωδίες που φλερτάρουν με τη soul και τα blues στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ. Την Κυριακή 27/11 οι Bailemos, μια μπάντα νέων παιδιών, θα είναι κρυμμένη σε κάποια γωνιά του Καναλιού και θα ταξιδέψει τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ με εφηβικές unplugged μελωδίες του Schoolwave!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα εκδηλώσεων και στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.