Τρίκαλα – Amberg 1350 χιλιόμετρα και με… πινακίδα

Μπορεί 1350 χιλιόμετρα να χωρίζουν τα Τρίκαλα από το Amberg όπου έχει δημιουργηθεί κόμβος αφιερωμένος στην ελληνική πόλη αλλά με το δώρο, , που έστειλε ο Δήμος στους Γερμανούς, η απόσταση… “μειώθηκε”.

Η αδελφοποιημένη γερμανική πόλη δημιούργησε προ διετίας κυκλικό κόμβο που τον αφιέρωσε στα Τρίκαλα και με τη σειρά του, ο Δήμος Τρικκαίων απέστειλε τις πινακίδες, ως συμβολικό δώρο, για να υπάρχει μια “κατεύθυνση φιλίας” . Μια φιλία που ενισχύεται, καθώς, πλέον, οι Γερμανοί φαίνονται θετικοί στο αίτημά του Δήμου Τρικκαίων, να ενισχύσουν την πλατεία που θα δοθεί προς τιμή του Amberg, με τη δημιουργία παιδικής χαράς. Τις πινακίδες μετέφερε στη γερμανική πόλη η τρικαλινή κ. Ελένη Καραμπούλα, η οποία έγινε αποδέκτης φιλοξενίας και ενθουσιωδών σχολίων από τον Δήμαρχο κ. Τσέρνι. Μάλιστα, ο Γερμανοί σχεδιάζουν να τιμήσουν τα Τρίκαλα το 2016, σε ειδική διοργάνωση που διεξάγεται στην πόλη τους.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με τον τρόπο αυτόν, οι σχέσεις αδελφοποίησης εισέρχονται σε ένα στάδιο πιο ουσιαστικό – μετά τις ανταλλαγές επισκέψεων που προηγήθηκαν, – ώστε να αποκτήσουν ένα στέρεο έδαφος, για να αποδώσουν για τους κατοίκους και των δύο Δήμων.