Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός τίμησε τους ήρωες του Ελ Αλαμέιν

Κάϊρο, Αιγυπτιώτης Ελληνισμός Ελ Αλαμέιν

Φόρο τιμής στους ήρωες  του Ελ Αλαμέιν, των αγωνιστών που πρωτοστάτησαν, πριν από 72 χρόνια, στη μάχη που έμελλε να αποτελέσει το ξεκίνημα του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν το προσκύνημα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στο Ελληνικό Κοιμητήριο στην παραθαλάσσια περιοχή της Αιγύπτου.

Κάϊρο, Αιγυπτιώτης Ελληνισμός Ελ Αλαμέιν
Εκεί, όπου, 81 αξιωματικοί και στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, και άλλοι 254 στρατιώτες τραυματίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδος.

Κάϊρο, Αιγυπτιώτης Ελληνισμός Ελ ΑλαμέινΣτην τελετή μνήμης  στο Ελ Αλαμέιν, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, όλοι ήταν εκεί: Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος ο οποίος ετέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση. Ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η σύζυγός του Αντουανέττα. Ο Κύπριος Πρέσβης και πολλοί άλλοι Πρέσβεις και εκπρόσωποι διπλωματικών αρχών που βρίσκονται στην Αίγυπτο.

Κάϊρο, Αιγυπτιώτης Ελληνισμός Ελ ΑλαμέινΚάϊρο, Αιγυπτιώτης Ελληνισμός Ελ ΑλαμέινΟι εκπρόσωποι των αγωνιστών εκείνης της εποχής. Οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Αίγυπτο, ο Αντιπρόεδρος για το Κάιρο κ. Νικόλας Πολίτης, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτηρίων κ. Πάρις Μακρής για την Αλεξάνδρεια.

Κάϊρο, Αιγυπτιώτης Ελληνισμός Ελ ΑλαμέινΟι πρόσκοποί με επικεφαλής τον Βοηθό Περιφερειακό Έφορο Αποδήμων κ. Αλέκο Καζαμία, Τα σχολεία μας με τους Δ/ντές τους και οι μαθητές κρατώντας τη σημαία. Και πολύς κόσμος.

Κάϊρο, Αιγυπτιώτης Ελληνισμός Ελ Αλαμέιν
Φωτογραφίες Eurokinissi