Αναβιώνει η γιορτή των Ηραίων στη Σάμο

Ηραίο Σαμος

 

 

Την γιορτή των Ηραίων που αναβιώνει στη Σάμο, μέσα από το Φεστιβάλ του νησιού «Ηραία- Πυθαγόρεια», στηρίζει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Μεταξύ των εκδηλώσεων, ξεχωριστή θέση κατέχει η θεατρική αναπαράσταση της αρχαίας γιορτής των Ηραίων (16-20 Αυγούστου 2016) με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 500 εθελοντών και πλήθους επισκεπτών.

Με την αναβίωση της γιορτής των Ηραίων μεταφέρεται το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και του πολιτισμού όπως αυτό διατηρήθηκε μέσα στους αιώνες. Η Σάμος συνεχίζει να προωθεί και να προβάλλει τις αξίες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού εν μέσω της προσφυγικής κρίσης, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί.

Τη σχετική απόφαση για τη συνδρομή του Οργανισμού στην διοργάνωση ενέκρινε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, σε υλοποίηση της πολιτικής για τη στήριξη και την τόνωση του τουρισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που έχει ανακοινώσει η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Τα «Ηραία- Πυθαγόρεια», διοργανώνονται από τον Δημοτικό Οργανισμό Τουρισμού του Δήμου Σάμου, και τελούν υπό την αιγίδα της UNESCO, του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Διεξάγονται εδώ και δέκα χρόνια με τη συμμετοχή σημαντικών πνευματικών ανθρώπων από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Χορηγοί του Φεστιβάλ -εκτός από τον ΕΟΤ -είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σάμου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ηραίου και η ΕΡΤ.