Κορυφαίος προορισμός για τους Ρώσους η Ελλάδα

Πρόταση για την καθιέρωση Έτους Τουριστικής Συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας το διάστημα Ιουνίου 2017-Ιουνίου 2018

 

Στις ελληνικές δράσεις για την σημαντική αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία αναφέρθηκε η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αρμόδια για τον τουρισμό κα Άλα Μανίλοβα χθες στη Μόσχα. Οι δύο υπουργοί επισήμαναν τις θετικές προοπτικές για το 2016, και επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία και την ισχυρή κοινή βούληση για την περαιτέρω προώθηση των τουριστικών σχέσεων.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στις συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης δίνοντας έμφαση στην   έναρξη από το φετινό Ιούνιο της έκδοσης θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων τριετούς και πενταετούς διάρκειας για τους Ρώσους επισκέπτες. Σχετικά με τις αυξημένες απαιτήσεις του νέου συστήματος βιομετρικών στοιχείων, επισήμανε ότι έχουν πλήρως ξεπεραστεί οι αρχικές δυσκολίες και κατόπιν των δραστικών ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών για την επιπλέον στελέχωση και ενίσχυση των δομών, πλέον οι διαδικασίες της έκδοσης πραγματοποιούνται με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς, καλύπτοντας πλήρως την αυξημένη ζήτηση.

Η κα Μανίλοβα δήλωσε την θερμή υποστήριξή της και την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την τον υπ’αριθμόν ένα εταίρο της Ρωσίας στον τομέα του τουρισμού καθώς και κορυφαίο προορισμό για τους Ρώσους το 2016 χάρη και στο φετινό Αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας που   δίνει ισχυρή ώθηση στην αύξηση της ποιότητας και το εύρος των σχέσεων, και ενθαρρύνει την ανταλλαγή τουριστικών ροών. Καταγράφεται, όπως είπε, σημαντική αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα από τις Περιφέρειες της Ρωσίας και για θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για το επίπεδο της συνεργασίας με το Ελληνικό Υπουργείο και για την ενεργή συμβολή της κας Κουντουρά στην προώθηση κοινών δράσεων και τουριστικών συνεργασιών.

Η κα Κουντουρά αναφέρθηκε ακόμη στην κοινή πρόταση που θα εξεταστεί για την καθιέρωση   του Έτους Τουριστικής Συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας το διάστημα Ιουνίου 2017-Ιουνίου 2018 με στόχο τη διατήρηση της δυναμικής στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος και τα επόμενα χρόνια.

Η συνέντευξη μεταδόθηκε από το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων ITAR TASS και είχε ευρεία κάλυψη από τα Ρωσικά ΜΜΕ. Συμμετείχαν ακόμη από ελληνικής πλευράς ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέας Φρυγανάς και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Ιωάννης Πεδιώτης.

Στο πλαίσιο της συνάντησής της με την κα Μανίλοβα στο υπουργείο Πολιτισμού, η κα Κουντουρά παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή του ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΚΑΝΑΛΙ 1 όπου μίλησε για τις διμερείς σχέσεις, το αφιερωματικό έτος και την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως αγαπημένου προορισμού διακοπών για τους Ρώσους.

Η επίσκεψη της κας Κουντουρά στη Ρωσία ολοκληρώθηκε με την πρώτη εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για τον εορτασμό του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας 2016 που πραγματοποιήθηκε χθες στη Μόσχα. Στην εναρκτήρια εκδήλωση συμμετείχαν προσκεκλημένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι των υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στελέχη των μεγαλυτέρων τουριστικών γραφείων της Ρωσίας και επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου για την συνολική προώθηση και προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού στη Ρωσία.