Με σβούρες και σφενδόνες στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό γραμματοσήμου

Με σβούρες , αυτοκινητάκια και σφενδόνες συμμετέχουν φέτος τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον πανευρωπαϊκο διαγωνισμό γραμματοσήμου EUROPA 2015 με θέμα τα «Παιχνίδια» . Η ειδική σειρά κυκλοφόρησε στιςστις 11 Μαΐου 2015 και περιλαμβάνει δύο γραμματόσημα

Η Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROPA εκδίδεται από το 1956 κάθε χρόνο ταυτόχρονα από 49 ευρωπαϊκές χώρες, με κοινή θεματολογία, δείγμα μιας Ευρώπης που διέπεται από ομόνοια, σύμπνοια και ομαδικότητα, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Η φετινή έκδοση EUROPA έχει θέμα τα «Παιχνίδια» και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των παιδιών με κούκλες, αυτοκινητάκια, σβούρες, σφεντόνες, λούτρινα και φαντασία χωρίς όρια.Με αυτό το γραμματόσημο Τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν και φέτος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό γραμματοσήμου της PostEurop. Στον αντίστοιχο περσινό διαγωνισμό η ελληνική συμμετοχή είχε κερδίσει την 3η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες.

Οι ποσότητες γραμματοσήμων θα εκτυπωθούν σε διπλά γραμματόσημα (τα δυο γραμματόσημα ενωμένα) σε φύλλα των 16 τεμαχίων, δηλαδή 8 πλήρεις σειρές σε κάθε φύλλο.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 35 Χ 90 χιλ. ΣΧΕΔΙΑΣΗ: Ανθούλα Λύγκα. ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ : Πολυχρωμία ( οffset ). ΕΚΤΥΠΩΣΗ: «Joh. Enschedé Security Print”

Η σειρά κυκλοφορεί στις 11 Μαΐου 2015 και θα διατίθεται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι 10 Μαΐου 2016 εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι απόσυρσής τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Ταυτόχρονα με τη σειρά, τα ΕΛΤΑ εκδίδουν και κυκλοφορούν την ίδια ημέρα:

  1. ΤΕΥΧΙΔΙΑ  7.000 τεμάχια αριθμημένα, καθένα από τα οποία περιέχει δυο διπλά ενωμένα γραμματόσημα (οι κλάσεις 0,90 €, 3,40 € και 0,90 €, 3,40), που φέρουν διάτρηση στη μια διάσταση και στην άλλη είναι κομμένα. Τιμή διάθεσης 8,60 € ανά τεμάχιο.
  1. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (τεμ. 6.000)Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Τιμή διάθεσης 5,80 € ανά τεμάχιο.
  1. ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ (τεμ. 1.000) Τιμή διάθεσης 13,50 € ανά τεμάχιο.

 

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού – 100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές θα έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα επ’ αυτών γραμματόσημα της σειράς, αξίας τουλάχιστον 0,90 €.