«Μορφές του Αντιδικτατορικού Αγώνα» Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ    

Μετά την κατάλυση της δημοκρατίας, μέσα στο κλίμα του τρόμου και της βίας που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967, υπήρξαν πολίτες που δεν δίστασαν να ορθώσουν το ανάστημά τους, στελεχώνοντας τις πρώτες αντιστασιακές ομάδες. Με τις πράξεις τους ενέπνευσαν τον αγώνα κατά της τυραννίας στο εσωτερικό και, ταυτόχρονα, συγκίνησαν και αφύπνισαν την κοινή γνώμη στο εξωτερικό.

Οκτώ προσωπικότητες του Αντιδικτατορικού Αγώνα εικονίζονται στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων των Ελληνικών Ταχυδρομείων με τίτλο «Μορφές του Αντιδικτατορικού Αγώνα» και κυκλοφορεί την Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 και παρουσίασθηκε στο Μουσείο Αντιδικτατορικής και Δημοκρατικής Αντίστασης, ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, σε μια εκδήλωση μνήμης του Αντιδικτατορικού Αγώναπαρουσία συγγενών των τιμώμενων προσώπων.

Στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων εικονίζονται:

– ο Παναγιώτης Ελής, ο Νικηφόρος Μανδηλαράς, ο Γιώργος Τσαρουχάς και ο Γιάννης Χαλκίδης, αγωνιστές που δολοφονήθηκαν από τα όργανα του δικτατορικού καθεστώτος το πρώτο διάστημα της εγκαθίδρυσής του.

–   Ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης, ο οποίος έκλεισε ο ίδιος τον κύκλο της ζωής του αυτοπυρπολούμενος στην Ιταλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα.

– Ο Σάκης Καράγιωργας, ο Σπύρος Μουστακλής και ο Δημήτρης Οπρόπουλος, οι οποίοι εξαιτίας της αντιστασιακής τους δράσης υπέστησαν σκληρά βασανιστήρια στα κολαστήρια της χούντας που άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην υπόλοιπη ζωή τους.