Ορφανοτροφείο στην Μαγαδασκάρη εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας

Ενα νέο ορφανοτροφείο στην Μαγαδασκάρη που θα στεγάσει 200 άπορα και ορφανά παιδιά εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόδωρος Β΄ κατά την διάρκεια της επισκεψής την περιοχή Andoharanofotsy, παρουσία του πρέσβη της Αιγύπτου και του Δημάρχου της πόλης και με έντονα ελληνικό χρώμα.

Η ανέγερση του Ιδρύματος έγινε μετά από τις προσπάθειες του Μητροπολίτου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου εδώ και πολλά χρόνια, μιας και στην χώρα αυτή όπως και σε πολλές άλλες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, πολλά βρέφη εγκαταλείπονται στους δρόμους αφού οι γονείς λόγω φτώχειας αδυνατούν να τα σιτίσουν, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης.

Ο Μακαριώτατος με πολύ συγκίνηση προσφωνώντας τον Μητροπολίτη και τους εκπροσώπους των αρχών της χώρας, ανέφερε οτι η Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητος και το παρόν Όρφανοτροφείο είναι απόδειξη οτι η Εκκλησία των Αλεξανδρέων μεριμνά και περιθάλπει τους πονεμένους και παραμελημένους ανθρώπους της Αφρικανικής Ηπείρου, ιδίως τα παιδιά που είναι τα ωραιότερα πλάσματα του Θεού.