Πέντε ασθενοφόρα δώρισε στην ΚΕΔΕ η Ομοσπονδία Εθολοντών Σαμαρειτών Γερμανίας

Πέντε ασθενοφόρα δωρεά της Ομοσπονδίας Εθελοντών Σαμαρειτών της Γερμανίας παραδόθηκαν στην ΚΕΔΕ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η παράδοση της δωρεάς, η οποία έγινε με την αρωγή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εθελοντών Σαμαρειτών και Ευρωβουλευτή Knut Fleckenstein.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε ότι το πρόβλημα των προσφύγων δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσφορά της Ομοσπονδίας των Εθελοντών Σαμαρειτών. Στο επίκεντρο της τοποθέτησης του Προέδρου Γ. Πατούλη βρέθηκε και η δράση που έχουν αναπτύξει σε επίπεδο αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής οι δήμοι. Έργο το οποίο, όπως τόνισε, ενισχύεται σημαντικά και από τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθελοντών Σαμαρειτών και Ευρωβουλευτής Knut Fleckenstein, εξέφρασε την ικανοποίησή του που από τη θέση που βρίσκεται μπόρεσε να συμβάλει στην επίτευξη εντός στόχου ο οποίος μπορεί να βοηθήσει προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ο Knut Fleckenstein, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι 28 κυβερνήσεις στην Ευρώπη αδυνατούν να βρουν μια αποτελεσματική λύση σε μια τέτοιου είδους ανθρωπιστική κρίση.

AR_9476 ασθενοφόραΝα σημειωθεί ότι από τα πέντε ασθενοφόρα, τα τρία θα διατεθούν σε τρεις Δήμους που συμμετέχουν σήμερα στο δύσκολο έργο της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας, ήτοι τους Δήμους Λέσβου, Σάμου, Παιονίας και από ένα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που λειτουργεί με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών .

Στην ειδική τελετή συμμετείχαν, εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ.Πατούλη και τον Πρόεδρο Arbeiter–Samariter–Bund (ABS) – Ευρωβουλευτή Οµάδα της Προοδευτικής Συµµαχίας των Σοσιαλιστών και ∆ηµοκρατών Knut Fleckenstein, ο Κωστής ∆ήµτσας Γενικός ∆ιευθυντής ΜΚΟ «Αποστολή», Φιλανθρωπικός Οργανισµός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Klemens Semtner Επιτετραµµένος της Γερµανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο Frank Edelmann ∆ήµαρχος Steinach, Συντονιστής ∆ηµάρχων της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης (DGV), ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πατέρας Συμεών, η Χριστιάνα Καλογήρου Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ∆ήµαρχος Σάµου, ο Χρήστος Γκουντενούδης ∆ήµαρχος Παιονίας, και η Δημοτική Σύμβουλός Λέσβου Ανδρομάχη Γαληνού, ως εκπρόσωπος του δημάρχου. Επίσης παραβρέθηκαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την Αττική.