Στο Άγιο Όρος ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Patriarch Kirill of Moscow, center, attends a liturgy in Karyes the capital of Mount Athos, Greece, Friday, May 27, 2016, ahead of Russia's president Putin visit. Russia's president is due in financially struggling Greece Friday for a state visit that will include a trip to a 1,000-year-old, all-male Orthodox Christian sanctuary in the north of the country. (AP Photo/Darko Bandic)

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται από το μεσημέρι ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλος .

Στις Καρυές ο Πατριαρχής έγινε δεκτός με κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια μετέβη στον Ιερό Ναό Πρωτάτου όπου παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη δήλωσε:

«Υποδέχτηκα, μαζί με το συνάδελφο κ. Αμανατίδη, τον Αγιότατο Πατριάρχη πάντων των Ρώσων, με τους οποίους μας δένουν το Ομόδοξο και ιδιαίτερες σχέσεις φιλίας και συναδέλφωσης. Του ζήτησα να συνδράμει στην άρση των δυσκολιών του ελληνικού λαού και του ανέλυσα το πρόβλημα της καπήλευσης του ονόματος της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας. Ο Πατριάρχης απήντησε ότι γνωρίζει το θέμα και ότι η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε καλά χέρια. Εύχομαι, με τις ευλογίες του, να αποδείξουμε τη φιλοξενία, τις δυνατές σχέσεις και τη δύναμη του Ομόδοξου που συνδέουν τον ελληνικό και το ρωσικό λαό».