Συναυλία στις Βρυξέλλες για την αγορά αναπνευστήρα στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Με μια συναυλία το Σάββατο στις Βρυξέλλες τρεις ελληνικές οργανώσεις αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την αγορά ενός ρινικού αναπνευστήρα για τη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η οργάνωση «Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα παιδιά», το «Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών», ο «Πολυχώρος Περίπλους» και ο «Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου» διοργανώνουν συναυλία, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 2017 με στόχο τη συγκέντρωση 16.000 ευρώ για την αγορά ενός ρινικού αναπνευστήρα (nCPAP) νεογνών και βρεφών, ο οποίος θα διατεθεί στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, επικεφαλής ο ίδιος Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο του Βελγίου, ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα της οργάνωσης «Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα παιδιά».

«Η προμήθεια του ρινικού αναπνευστήρα είναι απολύτως απαραίτητη» δήλωσε ο Δρ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί το έναυσμα για την περαιτέρω προσπάθεια του Συλλόγου, με στόχο τον πλήρη εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με τους απαραίτητους ρινικούς αναπνευστήρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, σήμερα τα περισσότερα πρόωρα νεογνά επιβιώνουν με τη χρήση του τεχνητού Αναπνευστήρα (διασωλήνωση) που, δυστυχώς, τραυματίζει συχνά και σοβαρά τον ανώριμο πνεύμονα τους. Όμως, πολλά από αυτά μπορούν να βοηθηθούν πιο αποτελεσματικά με τον ρινικό αναπνευστήρα nCPAP ο οποίος λειτουργεί με πιο ήπιο, πιο φυσιολογικό και μη τραυματικό τρόπο.

Στην εκδήλωση (Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00 – Centre Culturel & de Congrès de Woluwe-Saint-Pierre 93, Avenue Charles Thielemans, 1150 Brussels), η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη των δύο αγαπημένων παιδιών των ιδρυτών του «Πάνος & Χρυσηίδα Βοήθεια στα Παιδιά» του Πάνου Βαρδάκα και της Χρυσηίδας Σπαχή που μεγάλωσαν στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το Βέλγιο.

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν, οι “STRING DEMONS” (δαίμονες των εγχόρδων), κατά κόσμον Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη, οι οποίοι με το βιολοντσέλο και το βιολί τους, τα κρουστά και τα τύμπανα, κάνουν εκρηκτικούς συνδυασμούς κλασικής, παραδοσιακής και ροκ μουσικής. Από τις Βρυξέλλες, η Ελένη Χρονοπούλου, μια ξεχωριστή φωνή, θα εμφανιστεί με τη συνοδεία πιάνου από τη Vassiliki Wiedenmayer.

Η «Πάνος & Χρυσηίδα–Βοήθεια στα παιδιά», γνωστή και ως «Panos&Cressida4Life», ιδρύθηκε αρχικά (ως «Panos4Life») το 2006 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, που αγωνίσθηκε σθεναρά ενάντια στην αρρώστια, από στενούς φίλους και συγγενείς ως «αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία». Το 2010 η οργάνωση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και την μνήμη της Χρυσηίδας Σπαχή, παιδικής φίλης και συμμαθήτριας του Πάνου, που έφυγε ξαφνικά.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου ιδρύθηκε το 1981. Από την αρχή ένα μεγάλο μέρος των Ηπειρωτών του Βελγίου τον αγκάλιασε γεγονός που συνέβαλε στην γρήγορη και επιτυχή παρουσία του στα τεκταινόμενα του ελληνισμού των Βρυξελλών. Διακρίθηκε από την αρχή τόσο για την έντονη όσο για την πρωτοπόρο δραστηριότητά του.

‘Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν στη συγκέντρωση του ποσού μπορούν να το κάνουν με έμβασμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

Ελλάδα:

ALPHA BANK: IBAN: GR69 0140 1890 1890 0200 2002 484, BIC: CRBAGRAA

EUROBANK: IBAN: GR35 0260 2210 0003 6010 1219 202, BIC: EFGBGRAA

Bέλγιο:

ARGENTA: BE 18 9796 5461 0565

αναγράφοντας τη λέξη « Ioannina»

 MUSIC 4 LIFE – Για τα νεογνά και βρέφη της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00

Centre Culturel & de Congrès de Woluwe-Saint-Pierre

93, Avenue Charles Thielemans, 1150 Brussels