Ταινία μικρού μήκους με το μαγευτικό ταξίδι του Οδοντωτού

Οι ωραιότερες εικόνες της γραμμής Διακοπτό-Καλάβρυτα  

 

Αφιερωμένος στον Οδοντωτό είναι από φέτος ο Μάιος και το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου ξεκινούν οι εκδηλώσεις “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού”, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Διακοπτό-Καλάβρυτα.

Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος , αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Φραγγιού του Βουραϊκού και κεφάλαιο στην τοπική κουλτούρα των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, με μια σειρά εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν σε Διακοπτό και Καλάβρυτα.

Σε μια μικρή ταινία, διάρκειας περίπου 9 λεπτών, παρουσιάζονται μερικές από τις ωραιότερες εικόνες της διαδρομής, ταυτόχρονα με αφήγηση ιστορικών στοιχείων για τον Οδοντωτό αλλά και πληροφορίες για τη σειρά εκδηλώσεων “Εν Συρμώ”.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δημιουργήθηκε και υλοποιείται σε συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) του Δήμου Αιγιαλείας, του Δήμου Καλαβρύτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, της “Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.”, του Συλλόγου Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού.