Τα Κρητικά προϊόντα πήγαν στην Κίνα

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Κρητικών προϊόντων, του τουρισμού και πολιτισμού παρουσιάσθηκαν στην Κίνα κατά την διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ με θέμα «Global Production Capacity and Business cooperation», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Wuhan στην Κίνα.

Στο φόρουμ συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Πρωτογενή Τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη μετά από πρόσκληση για την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο συνέδριο, αποτέλεσε συνέχεια της επίσκεψης, που πραγματοποίησε στο νησί τον περασμένο Μάρτιο αντιπροσωπεία της Περιφέρειας του Hubei και της υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών.
κρητη κινα αντιπεριφερειαςρχηςΣτο πλαίσιο του φόρουμ, όπου συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 80 χώρες, η κ. Βρέντζου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Κυβερνήτη του Hubei, τον ομόλογο της Αντιπεριφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού καθώς και συναντήσεις με Κινέζους επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή στην χώρα τους, αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα ελαιόλαδου, κρασιού και μελιού. Επίσης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση είχε επαφές με στελέχη της κρατικής εταιρείας WANTA, που δραστηριοποιείται στον Τομέα των Τροφίμων με 116 SUPERMARKETS τέσσερα εκ των οποίων έχουν μόνο ποιοτικά εισαγόμενα προϊόντα καθώς και κεντρικές αποθήκες (αφορολόγητα), όσο και στον Τομέα Τουρισμού, διαθέτοντας το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στην Περιφέρεια του Hubei.Η κ. Βρέντζου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί συνοδευόμενη από τα στελέχη της κρατικής εταιρείας τα τέσσερα SUPERMARKETS και διαπίστωσε, ότι τα μέτρα ράφι που καταλαμβάνουν προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και το κρασί είναι αρκετά ικανοποιητικά, επίσης οι τιμές πώλησης είναι ικανοποιητικές και ιδιαίτερα στα S/M με προϊόντα delicatessen.

Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να δώσει συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ (τηλεόραση – εφημερίδες), εξαίροντας την ποιότητα των ποιοτικών κρητικών προϊόντων αλλά και το μοναδικό προσφερόμενο τουριστικό προϊόν-υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο υπογραφής του Σύμφωνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφέρειας του Hubei, τα στελέχη της κρατικής εταιρείας, δεσμεύτηκαν, να ξεκινήσουν άμεσα συνεργασίες με την Κρήτη. Από την έρευνα αγοράς που έγινε σε σούπερ μάρκετ διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για Ποιοτικά Προϊόντα. Η Περιφέρεια του Hubei αριθμεί 61 εκατομμύρια πληθυσμό και συγκεκριμένα η πόλη Wuhan έχει 12 εκατομμύρια κατοίκους.