Χάλκινη η Παπαχρήστου στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ

Venezuela's Yulimar Rojas, center, celebrates with Germany's Kristin Gierisch, right, and Greece's Paraskevi Papahristou, left, after Rojas won the women's triple jump final during the World Indoor Athletics Championships, Saturday, March 19, 2016, in Portland, Ore. Gierisch finished second, and Papahristou finished third in the event. (AP Photo/Elaine Thompson)

Την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της πέτυχε στο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Πόρτλαντ, η Βούλα Παπαχρήστου. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν με άλμα στα 14.15 μ., κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε μόνο μία έγκυρη προσπάθεια, την δεύτερη, την οποία μάλιστα πανηγύρισε χορεύοντας όταν σηκώθηκε από το σκάμμα. Νικήτρια του αγώνα ήταν το μεγάλο φαβορί η Γιούλιμαρ Ρόχας με 14,41 μ. – την χαμηλότερη επίδοση που έδωσε ποτέ χρυσό μετάλλιο – και δεύτερη η Γερμανίδα Κριστίν Γκέρις, που με 14,30 μ. πέτυχε φετινό ρεκόρ.

Η 27χρονη ορωταθλήτρια μας χάρισε στην χώρα το δεύτερο της μετάλλιο, μετά το χάλκινο της Κατερίνας Στεφανίδη και το 12ο της στην ιστορία του θεσμού. Παράλληλα έκανε τρία τα μετάλλια της χώρας στο αγώνισμα, καθώς έχει δύο η Πηγή Δεβετζή (2004/2008). Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η χώρα κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, από το 2008 και τη διοργάνωση της Βουδαπέστης. Με τα δύο χάλκινα μετάλλιο η Ελλάδα ανέβηκε στην 11η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.