Χρυσή πρεμιέρα για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων

Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου

Η Ελλάδα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο τους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων που ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή στην γαλλική πόλη Γκραβελίν.

Στο ψηλότερο σκαλί του Ευρωπαικού βάθρου ανέβηκε δίκωπος άνευ των Νεανίδων με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου που τερμάτισαν στην πρώτη θέση του τελικού με χρόνο 7:54.08 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη βάρκα της Ρουμανίας που σημείωσε χρόνο 7:57.09 και στην Τρίτη της Λιθουανίας που τερμάτισε σε 8:05.90.

Τα δυο κορίτσια του ΝΟΘ μπήκαν από το ξεκίνημα μπροστά και οδήγησαν την κούρσα ως τον τερματισμό. Θα είναι αυτά που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας που θα διεξαχθούν το ερχόμενο φθινόπωρο στο Μπουένος Άϊρες.

Κοντά το μετάλλιο έφτασε και η τετράκωπος άνευ των εφήβων που τερμάτισε στην 4η θέση με χρόνο 6:49.88 μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από την 3η Σερβία που κέρδισε το χάλκινο με 6:45.72. Ο λόγος για τους Μαραγκό Γιώργο -Καραδέμητρο Δ. -Ουρούτσι Κων -Κοκκινίδη Ηλία. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που ελληνική βάρκα περνάει σε τελικό σε αυτό το αγώνισμα στη συγκεκριμένη κατηγορία όπως είναι και η πρώτη παρουσία σε τελικό ευρωπαικού εφήβων ενός ελληνικού διπλού σκιφ κάτι που πέτυχαν οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Βασίλης Μπαρούτας οι οποίοι κατέλαβαν την 6η θέση με χρόνο 7:03.19 .