Χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ για την Άννα Κορακάκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής, που διεξάγεται στο Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ.
Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10μ με αεροβόλο πιστόλι με 243.7 έναντι 240.1 της Ζοράνα Αρούνοβιτς, από την Σερβία Τρίτη κατετάγη η Κλαϊσουμπάν από την Ταϊλάνδη με 219.1.
Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της σκοποβολής είχε προκριθεί στον τελικό των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ (587/600), νωρίτερα σήμερα (Σάββατο, 12/5).
Συγκεκριμένα, είχε σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό με 587 – 21x (σε 600 βολές), αφού στα έξι σετ η βαθμολογία της ήταν 99, 98, 98, 99, 96, 97!
Την Κυριακή (13/5), η Άννα Κορακάκη συμμετέχει στο μεικτό 10μ αεροβόλο πιστόλι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αγωνιστεί με τον αδελφό της, Διονύση.
Ο Αλ. Τσίπρας
«Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους με τις επιδόσεις της», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια του για το χρυσό μετάλλιο και για το παγκόσμιο ρεκόρ.