Δημότης Ναυπλίου ο γ.γ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θ. Γιάγκλαντ

Επίτιμο δημότη Ναυπλίου, ανακήρυξε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβούλιου της Ευρώπης κ. Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, εκτελώντας ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων «καθίσταται προφανές ότι για μία χώρα όπως η Ελλάδα, σε αυτήν δε την διεθνή πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία, η βράβευση του κ. Jagland δεν αποτελεί «προνόμιο» ή «τελετουργία», αλλά συνετή αναγκαιότητα. Και ανήκει στην πόλη μας, τ Ανάπλι, με την κληρονομιά του πολιτισμού, της παράδοσης και των αξιών της, η ιστορική ευθύνη και λαμπρή ευκαιρία να τιμήσει τον κ. Jagland και να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη της προς αναγνώριση του έργου του για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ευρώπη».

Η Τελετή της Ανακήρυξης πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Ανδρέα στο φρούριο του Παλαμηδίου, το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 , στις 8 το απόγευμα.

Στο Ναύπλιο έγινε το 12ο Σεμινάριο Διεθνές Δικαίου όπου πραγματοποιήθηκε διεθνής συζήτηση για το μεταναστευτικό στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβούλιου της Ευρώπης κ. Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ