Μνημόνιο συνεργασίας Αθήνας και Βιέννης

Μνημόνιο συνεργασίας για την βιώσιμη ανάπτυξη μεταξύ Αθήνας και Βιέννης υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος της αυστριακής πρωτεύουσας κα Μαρία Βασιλάκου.

Το μνημόνιο αφορά ζητήματα βιώσιμης κινητικότητας και ανάπτυξης, καθώς και παρεμβάσεις που ευνοούν τη βιώσιμη ανάπτυξη στην πόλη, με αιχμή τη διαχείριση του πρασίνου αλλά και του τουριστικού ρεύματος, καθώς και οι δύο πόλεις υποδέχονται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο

Καμίνης ΒασιλάκουΤην κα Βασιλάκου, συνόδευε η πρέσβης της Αυστρίας κυρία Andrea Ikic – Bohm, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Ηλίας Βλαχάκης, δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας και Ιστορικού Κέντρου της πόλης, η κα Λενιώ Μυριβήλη, δημοτική σύμβουλος και εντεταλμένη για ζητήματα Αστικής Ανθεκτικότητας, και η διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου Αθηναίων, κα Μαρία Λογοθέτη.

Η κα Βασιλάκου βρίσκεται από το 1986 στη Βιέννη, όπου σπούδασε ψυχολογία και γλωσσολογία. Από τον Ιούνιο του 2004 είναι αρχηγός των Πρασίνων της Βιέννης, καθώς και αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους στη τοπική Βουλή, όπου εκλέγεται από το 1996. Επιπλέον, από το 2008 είναι και αντιπρόεδρος των Πρασίνων της Αυστρίας.