Ρώσοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν την «Mεγάλη Ελλάδα» στη Μόσχα

Με ήλιο και χρώματα από το Ιόνιο πλημμύρισαν οι αίθουσες του Λογοτεχνικού Μουσείου Ρωσικής Ποίησης του Αργυρού Αιώνα στη Μόσχα όπου πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας «Mεγάλη Ελλάδα».

Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες από περιηγήσεις στο Ιόνιο και την Αδριατική, που πραγματοποίησαν οι δημιουργοί τους το περασμένο καλοκαίρι, στο πλαίσιο κρυαζιέρας που διοργανώνει κάθε χρόνο η εταιρεία τουρισμού και περιηγήσεων «Mediteran» με πρόεδρο το λογοτέχνη και ζωγράφο Αλεξάντρ Αστριχίνσκι, Η έκθεση, εμπνευστής και βασικός διοργανωτής της οποίας είναι ο πρόεδρος της εταιρείας «Mediteran», θα λειτουργήσει μέχρι τις 05 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του ως άνω Μουσείου, επί της οδού: 30, prospect Mira, 3rd floor.

Η Έκθεση περιλαμβάνει έργα των ζωγράφων Αλεξάντρ Αστριχίνσκι, Μαρίας Μπογκατσόβα, Γιελένας Μπούντινα, Αλεξέι Σεμπολντάεβ, καθώς και των φωτογράφων Αλεξάντρ Γκούσεβ και Μιχαήλ Γιεριόσιν.

Την Έκθεση εγκαινίασε ο διευθυντής του Λογοτεχνικού Μουσείου, ποιητής και ένθερμος Φιλέλληνας Μιχαήλ Σάποσνικοβ, απαγγέλλοντας ποιήματά του, εμπνευσμένα από την Ελλάδα.

Η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. κ.Δώρα Γιαννίτση αναφέρθηκε “στους μακραίωνους δεσμούς ιστορικής, πολιτισμικής, πνευματικής εγγύτητας και συγγένειας, που συνδέουν τους δύο ομόδοξους λαούς, Έλληνες και Ρώσους, μεταξύ άλλων σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων, σε επίπεδο σχέσεων απλών ανθρώπων, εξαίρετη έκφραση των οποίων αποτελούν και τα έργα, που εκτίθενται στη συγκεκριμένη Έκθεση, στα οποία είναι διάχυτη η ειλικρινής και ανιδιοτελής αγάπη των δημιουργών τους και ο θαυμασμός για τον ελληνικό κόσμο, κόσμο – φορέα ιδεών ανθρωπισμού, αρετής, αγάπης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους καλλιτέχνες για τα φιλελληνικά αισθήματά τους”.

Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε από μουσικό πρόγραμμα από τον καλλιτέχνη Μιχαήλ Μοσσένσκι, με τραγούδια του, αφιερωμένα στην Ελλάδα και εμπνευσμένα από αυτή, τα οποία συνέθεσε κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας του περασμένου καλοκαιριού με την εταιρεία «MEDITERAN», καθώς και από γευσιγνωσία ελληνικής κουζίνας.

Ο Αλεξάντρ Αστριχίνσκι, ένθερμος Φιλέλληνας, επί σειράς ετών πραγματοποιεί καλλιτεχνικές κρουαζιέρες στο Ιόνιο και το Αιγαίο, με επιβάτες ζωγράφους, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, κατά τη διάρκεια των οποίων, εμπνευσμένοι από το μοναδικό φυσικό κάλλος και τον απαράμιλλο πλούτο πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας, οι περιηγητές-δημιουργοί απαθανατίζουν στα έργα τους την ελληνική φύση, τα ελληνικά τοπία, ελληνικά χρώματα και γεύσεις, φως και αρώματα…