Στην Κρήτη Ρώσος κοσμοναύτης

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Μαλέντσενκο στην Κρήτη
Ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Μαλέντσενκο με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη

Φωτογραφίες της Κρήτης με λήψεις από το διάστημα χάρισε στον Περιφερειάρχη Κρήτης ο Ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Μαλέντσενκο.

Ο Ρώσος κοσμοναύτης βρίσκεται στο νησί για την αποκαταστάστη της υγείας του μετά την πολύμηνη παραμονή του στο διάστημα.

Η Κρήτη είναι ένα υπέροχο νησί και γίνεται αγαπημένος προορισμός των κοσμοναυτών καθώς προσφέρεται η αποκατάσταση της υγείας μας επιστρέφοντας στη γη, είπε ο Γιούρι Μαλέντσενκο επισκεπτόμενος στη Περιφέρεια Κρήτης.

Τον Ρώσο κοσμοναύτη υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίο.

Ο Γιούρι Μαλέντσενκο σύμφωνα με ανακοίνωση είπε, ότι από το διάστημα ο ίδιος και οι συνάδελφοι του θαυμάζουν την Κρήτη και ότι, είναι ευτυχής τώρα που βρίσκεται στο νησί με την οικογένεια του.

Αποκατάσταση

Ο Ρώσος κοσμοναύτης που συνοδεύεται από τους γιατρούς του , ανέφερε ότι, η Κρήτη πέρα του ότι είναι ένας άριστος τουριστικός προορισμός έχει υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές με spa, και όλα τα πλεονεκτήματα για την αποκατάσταση της υγείας των κοσμοναυτών, πολύ καλό φυσικό περιβάλλον, ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες αλλά και την φημισμένη υγιεινή Κρητική Διατροφή.

Μίλησε με θερμά λόγια για την παραμονή του στο νησί, για τις επισκέψεις σε αξιοθέατα, Ορθόδοξα προσκυνήματα, στις πόλεις, κ.α.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται ένας κοσμοναύτης, είναι όμως σημαντικό ότι έρχεται για την αποκατάσταση της υγείας του. Η Κρήτη προσφέρεται και πληροί τις προϋποθέσεις για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας κοσμοναυτών δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Η παρουσία του Γιούρι θα αποτελέσει διαφήμιση για την ιστορία, τον πολιτισμό, τη Κρητική διατροφή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο 54χρονος κοσμοναύτης που διαμένει στη Χερσόνησο ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης καθώς «πάτησε το πόδι του» στη γη στις 18 Ιουνίου. Ο ίδιος έχει κάνει 6 πτήσεις παραμένοντας συνολικά 826 ημέρες στο διάστημα.