Συνάντηση Κονιόρδου με τους πρέσβεις Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής

Στη συνάντηση εργασίας με τους Πρέσβεις των χωρών GRULAC (Group of Latin American and Caribbean Countries), η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβειρας της Ουρουγουάης στην Ελλάδα συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη και απηύθυνε χαιρετισμό η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Στη συνάντηση η κα. Κονιόρδου επεσήμανε τις καλές σχέσεις της Ελλάδας με αυτές της Λατινικής Αμερικής, αναφέρθηκε στον ανοιχτό πολιτιστικό δίαυλο ανάμεσα στις δύο πλευρές και στάθηκε στην κλασική παιδεία που τις διακρίνει. «Είναι ανάγκη να επικαιροποιήσουμε τις μορφωτικές συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής για την ενίσχυση του διαλόγου, καθώς και να βρούμε κοινό τόπο μεταξύ των θεσμών προς την κατεύθυνση αυτή» υπογράμμισε η Υπουργός Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Λυδία Κονιόρδου συνομίλησε με τους Πρέσβεις των χωρών Ουρουγουάης, Βενεζουέλας, Παναμά, Χιλής, Αργεντινής, Κούβας, Μεξικού, Βραζιλίας και Περού. Παρουσίασε το Δίκτυο Αρχαίου Δράματος καθώς και τη σημασία της προώθησης της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας νέων καλλιτεχνών της street art, στη σημασία προγραμμάτων μετάφρασης λογοτεχνικών κειμένων και θεατρικών έργων, ενώ οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας των μουσείων μέσα από την ανταλλαγή ψηφιακών εκθέσεων.

«Ο κόσμος κάνει ένα ριψοκίνδυνο βήμα προς τα εμπρός κι εμείς δεν ξέρουμε πιο βηματισμό να ακολουθήσουμε. Γι αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δώρα που μας προσφέρει η πολυπολιτισμικότητα και να παραμείνουμε ανοιχτοί στο διάλογο και την αλληλεπίδραση» κατέληξε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

H Πρέσβης της Ουρουγουάης, Αdriana Lissidini, εκ μέρους των Πρέσβεων της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού για τον εποικοδομητικό διάλογο που πρόσφερε, με την επιθυμία, αυτός ο διάλογος, να παραμένει ανοιχτός για μια παραγωγική συνεργασία στο μέλλον.