184 χρόνια από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 184 χρόνια από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια πραγματοποιούνται την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνουν τα   αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας πινακίδας (φωτογραφία) που βρίσκεται στην πρόσοψη του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και φέρει αναπαράσταση της σκηνής της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια, ζωγραφισμένη από τον ζωγράφο Διονύσιο Τσόκο το έτος 1850 β, θα γίνουν αύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, μετά το πέρας της δοξολογίας στον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα..

Παράλληλα μετά το παραδοσιακό τελετουργικό και την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια της επιδαπέδιας πινακίδας που φέρει την φωτογραφία του Κυβερνείου, η οποία βρίσκεται στη θέση που είχε οικοδομηθεί το κτήριο και πλαισιώνεται στην βάση της με λίθο που έχει ανάγλυφη την χρονολογία €“ 1829 του έτους κατασκευής του Κυβερνείου.

Οι ενημερωτικές πινακίδες, τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπλιέων και του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ για τους δημότες και τους επισκέπτες του Ναυπλίου

Φωτογραφία EUROKINISSI