Σειρά διαλέξεων στη Μόσχα για την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας 

Διάλεξεις στη Μόσχα για την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας

Διάλεξη για «το φαινόμενο της ελληνικής πόλης – κράτους» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στη Μόσχα στο πλαίσιο  του κύκλου διαλέξεων, στη ρωσική, για την Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, οι οποίες πραγματοποιούνται στο Διεθνές Ίδρυμα Σλαυικής Γραφής και Πολιτισμού από το διδάκτορα ιστορικών επιστημών, καθηγητή στην Έδρα Ιστορίας του Αρχαίου Κόσμου και του Μεσαίωνα στο Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Αντρέι Μοζάισκιι.

Πρόγραμμα κύκλου διαλέξεων για την Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας για το 2016-2017 από το διδάκτορα ιστορικών επιστημών, καθηγητή στην Έδρα Ιστορίας του Αρχαίου Κόσμου και του Μεσαίωνα στο Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Αντρέι Μοζάισκιι περιλαμβάνει :

  1. Τα αινίγματα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.
  1. Η Ελλάδα κατά την πρώιμη εποχή του σιδήρου: η δεύτερη γέννηση του πολιτισμού.
  1. Το φαινόμενο της ελληνικής πόλης-κράτους.
  1. Ο μεγάλος Ελληνικός Εποικισμός.
  1. Η Αθήνα την περίοδο VII-VI αι. π.Χ.: από τις μεταρρυθμίσεις του Σόλωνα, μέσω της τυραννίας, οδεύοντας ορις τη δημοκρατία.
  1. Σύγκρουση πολιτισμών: Ελληνο-Περσικοί (Μηδικοί) Πόλεμοι.
  1. Πελοποννησιακός Πόλεμος – ο πρώτος πόλεμος σύγχρονης μορφής.
  1. Υλικός πολιτισμός της Ελλάδας της αρχαϊκής και της κλασσικής περιόδου.
  1. Ο Μέγας Αλέξανδρος και η Ελλάδα της ελληνιστικής περιόδου.

Διάλεξεις στη Μόσχα για την ιστορία της αρχαίας ΕλλάδαςΗ διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 18.30 στο Διεθνές Ίδρυμα Σλαυικής Γραφής και Πολιτισμού, αίθουσα συναυλιών, 9/13, Chernigovsky pereulok, stroenie 2, 2nd floor, (metro stations “Tretyakovskaya”, “Novokuznetskaya”), 117049 Moscow.

Ο κύκλος διαλέξεων μαγνητοσκοπείται και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Εέντρου Ελληνικού Πολιτισμού http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/