Στην Μελβούρνη παρέλασε η Προεδρική Φρουρά 

Προεδρική Φρουρά Εύζωνες Αυστραλία Μελβούρνη

Συγκίνηση και περηφάνεια στους Έλληνες της Αυστραλίας προκάλεσε η παρουσία αγήματος της Προεδρικής Φρουράς στην Μελβούρνη για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου.

Οι εύζωνες τέθηκαν επικεφαλής της παρέλασης στη Μελβούρνη και στη συνέχεια φύλαξαν το μνημείο των πεσόντων, Shrine of Remembrance, μπροστά από το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ελληνική Επανάσταση.

Η τελευταία φορά που είχε μεταβεί άγημα της Προεδρικής Φρουράς στην Αυστραλία ήταν το 1992.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος χιλιάδες ομογενείς και μαθητές ελληνικών σχολείων πολλοί από τους οποίους ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.

Όπως μεταδίδει το SBS Μετά το πέρας της παρέλασης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης Ιεζεκήλ μπροστά από την αιώνια φλόγα. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους της παρέλασης.

Η επίσημη υποδοχή της Προεδρικής Φρουράς έγινε στο Malvern Town Hall υπό την αιγίδα του δημάρχου Στηβ Στεφανόπουλου παρούσια της πρέσβειρας της Ελλάδας Αικατερίνης Ξαγοράρη.

Τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας εκπροσώπησε κ. Julia Banks μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Julia Banks εκπροσώπησε και ο Nick Staikos του μέλος του Πολιτειακού Κοινοβουλίου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό της Βικτώριας.