Έξι θερμοκοιτίδες από το Βέλγιο σε Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου

Το άγαλμα του Εράσμου στο Βελγικό Νοσοκομείο «ERASME» ντυμένο με την ελληνική παραδοσιακή στολή του τσολιά.

Έξι καινούριες θερμοκοιτίδες που αγοράσθηκαν με χρήματα που συγκέντρωσε η εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο με τον τίτλο ” Η Ελλάδα στα επείγοντα.eu” παραδίδονται στις Πανεπιστημιακές κλινικές του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα μετά από την πετυχημένη βελγική εκστρατεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ERASME» της Ιατρικής Σχολής του Ελεύθερου Γαλλόφωνου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB), με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα στα Επείγοντα.eu» και με στόχο τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας στο Βέλγιο για τις Πανεπιστημιακές Κλινικές του ΑΠΘ, έξι καινούριες θερμοκοιτίδες θα τεθούν σε λειτουργία τις επόμενες μέρες στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του ΑΠΘ, στην Α’ Νεογνολογική Κλινική του Γ.Ν. «Ιπποκράτειο» και στη Β’ Νεογνολογική Κλινική του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Η αγορά θερμοκοιτίδων για τα δύο κέντρα νεογνών που δέχονται πρόωρα γεννημένα μωρά ολόκληρης της περιοχής της Θεσσαλονίκης είναι υψίστης σημασίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση γιατί θα καλύψουν μία σημαντική έλλειψη των Νοσοκομείων, καθώς οι υπάρχουσες θερμοκοιτίδες δεν επαρκούν και δεν είναι πλέον σε καλή κατάσταση.

Δράσεις

Οι δράσεις θα έχουν συνέχεια, καθώς στόχοι της βελγικής εκστρατείας που έχει διεθνή χαρακτήρα είναι, μεταξύ άλλων, η ευαισθητοποίηση του βελγικού λαού για τα σοβαρά προβλήματα του συστήματος υγείας που προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η διασφάλιση του δικαιώματος κάθε Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, η συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημιακών Κλινικών του ΑΠΘ που θα προσφέρουν άμεση βοήθεια στον πληθυσμό, καθώς και η δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης για τους Έλληνες ιατρούς.

Το άγαλμα του Εράσμου στο Βελγικό Νοσοκομείο «ERASME» ντυμένο με την ελληνική παραδοσιακή στολή του τσολιά.

Το άγαλμα του Εράσμου στο Βελγικό Νοσοκομείο «ERASME» ντυμένο με την ελληνική παραδοσιακή στολή του τσολιά.

Στις Βρυξέλλες από τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε μια σειρά από δράσεις, όπως συναντήσεις με μεγάλους και μικρούς χορηγούς, πολιτιστικές βραδιές αφιερωμένες στην Ελλάδα, ελληνική ημέρα στο Νοσοκομείο «ERASME» και πολλά άλλα.

Χαρακτηριστική δράση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό αποτέλεσε η συμβολική κίνηση να ντύσουν οι Βέλγοι με την ελληνική παραδοσιακή στολή του τσολιά, το άγαλμα του Εράσμου που βρίσκεται στο Βελγικό Νοσοκομείο «ERASME» και φέρει το όνομά του.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 , θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, εκδήλωση προς τιμήν της βελγικής αντιπροσωπίας που ήρθε στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Πρύτανη του Ελεύθερου Γαλλόφωνου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (ULB), Καθηγητή κ. Y. Englert.