«Κερνάμε Ελλάδα» για τρεις μέρες στην Κοζάνη

«Κερνάμε Ελλάδα» για τρεις μέρες στην Κοζάνη που πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 με την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Κοίλα Κοζάνης με στόχο την ανάδειξη της περιοχής στο εξωτερικό, ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού εναλλακτικών διακοπών, με έμφαση στην γαστρονομία και τον οινικό τουρισμό.

Στο Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των γειτονικών χωρών (FYROM, Αλβανία), ξένοι δημοσιογράφοι από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην κοινή προσπάθεια προσέλκυση επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, είναι να αναγνωριστεί η ιδιαίτερη ταυτότητα του Φεστιβάλ και να εδραιωθεί στην αντίληψη του κοινού ως μια νέα τάση προβολής του σύγχρονου αγροδιατροφικού πολιτισμού της χώρας μας.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν, περιλαμβάνονται  θεματικά εργαστήρια γεύσης, ελαιόλαδου και μαγειρικής.

Πρόκειται για μια ακόμη δράση, που ενέκρινε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος στο πλαίσιο του στρατηγικού επικοινωνιακoύ σχεδιασμού της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.