Ευκαιρίες στην κρίση αναζητούν Έλληνες, Βρετανοί και Γερμανοί φοιτητές, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στο αντίξοο μακροοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας πρόκειται να ασκηθούν φοιτητές από το βρετανικό πανεπιστήμιο De Montfort και το γερμανικό Bamberg, μαζί με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, συμμετέχοντας στο Εργαστήριο «Ευκαιρίες στη Θεσσαλονίκη της κρίσης;» (“Opportunities in Crisis Thessaloniki, Greece?”) που διοργανώνει το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ.

Οι εργασίες του Εργαστηρίου θα αρχίσουν αύριο, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, στις 9 το πρωί, στην Αίθουσα Συνεδρίων στον 1ο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και θα διαρκέσουν επί ένα διήμερο. Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν θα κληθούν σε πραγματικές συνθήκες να εντοπίσουν υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον, για τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις, ώστε να μετατρέψουν τα προβλήματα σε ευκαιρίες.

Θα εργαστούν σε μικτές ομάδες τεσσάρων έως έξι ατόμων, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών και ειδικών από διάφορους κλάδους της αγοράς. Ο τελικός τους στόχος θα είναι οι παρουσίαση των λύσεων που επεξεργάστηκαν σε ανεξάρτητους κριτές, οι οποίοι θα επιλέξουν και θα βραβεύσουν τις καλύτερες προτάσεις.

Οι εταιρίες και φορείς που θα συνεργαστούν στο Εργαστήριο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Eurobank, η ProCredit Bank, η Systec A.E. και η Suncruise Yachting.