Γεύσεις από Αιγαίο στο Παρίσι

SIAL 2016, Νότιο Αιγαίο

Τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου βρέθηκαν στο επίκεντρο  της 27ης Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016, με τους παραγωγούς να παρουσιάζουν τα  προϊόντα τους,προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών, στην κατηγορία των ντελικατέσεν.

Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται εκλεκτές συνταγές του Νοτίου Αιγαίου, με σκοπό τη μύηση των επισκεπτών της έκθεσης στην Aegean Cuisine μέσα από πανδαισία των γεύσεων.

Η 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016, που πραγματοποιείται από 16 έως 20 Οκτωβρίου στο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte, στη Γαλλία στην οποία συμμετέχει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίουείναι  μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.

Είναι παγκόσμια έκθεση υψηλής επισκεψιμότητας, που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο, ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γαλλική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά, συμβάλλοντας στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων και στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε διεθνή έκθεση αυτής της κατηγορίας , γεγονός σημαντικό καθώς διεκδικεί   τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης,   στο πλαίσιο της πολιτικής της εξωστρέφειας, της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων και της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου.